Πολλές ώρες στο γραφείο, έλλειψη ύπνου, κακή διατροφή και άλλα γεγονότα που μας προκαλούν άγχος ίσως μας κάνουν να νιώθουμε στρεσαρισμένοι και ψυχικά άδειοι στο τέλος της ημέρας. Αν δείτε ότι αισθάνεστε άγχος ή νιώθετε αρνητική ενέργεια, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εσείς ελέγχετε τις σκέψεις σας και, τελικά, τη ζωή σας.

Εξαρτάται από εσάς να γίνετε πιο ευτυχισμένοι και για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να είστε έτοιμοι για θετικές αλλαγές.

Είναι τεκμηριωμένο γεγονός ότι οι περισσότεροι αναζητούν ευτυχία στη ζωή τους μέσα από τον πλούτο ή τη διασημότητα. Αντιθέτως, η επίτευξη της προσωπικής μας ευτυχίας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη υπόθεση. Στην πραγματικότητα, μπορεί να γίνει εύκολη όταν χρησιμοποιούμε δοκιμασμένες μεθόδους που μας ταιριάζουν καλύτερα. Το μεγαλύτερο μέρος της ευτυχίας μας εξαρτάται από εμάς και ο καθένας μπορεί να το βρει.

Ας δούμε 5 από τους πιο δημιουργικούς τρόπους απόκτησης ευτυχίας!

5 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ…ΤΩΡΑ!

  1. ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

Το πράσινο τσάι ήταν πάντα σεβαστό για τις καταπραϋντικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες. Αυτό το γλυκό κι ευλογημένο φυτό αποδεδειγμένα βελτιώνει τη διάθεση. Σύμφωνα με μια πανεπιστημιακή μελέτη οι άνθρωποι που κατανάλωναν πράσινο τσάι ήταν πιο χαλαροί, προσεκτικοί και σε καλύτερη διάθεση. Ετοιμάστε λοιπόν, ένα φλυτζάνι πράσινο τσάι και χαλαρώστε!

  1. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ

Η άσκηση απελευθερώνει πρωτεΐνες και ενδορφίνες και μας κάνουν πιο ευτυχισμένους, ενεργώντας ως θεραπεία (και ως πρόληψη) για την κατάθλιψη, το άγχος, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και πολλές άλλες διαταραχές.

Σύμφωνα με μελέτες η άσκηση βελτιώνει τη διάθεση, αυξάνει την ενέργεια του εγκεφάλου και προσφέρει πολλά άλλα οφέλη. Είναι γνωστό ότι εάν ασκηθείτε μέσα στα πρώτα 20 λεπτά της ενεργούς σας δραστηριότητας, θα είναι σα να ασκήστε μια ολόκληρη μέρα.

  1. ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές μελέτες υπάρχουν πολλά θετικά οφέλη όσον αφορά τον διαλογισμό, θεωρώντας ότι ο διαλογισμός είναι μια ωφέλιμη πρακτική.

Μία μελέτη που αφορούσε ειδικότερα το γεγονός ότι ο εγκέφαλος μπορεί να αλλάξει φυσικά με την πρακτική του διαλογισμού, η απεικόνιση έδειξε αυξημένη συγκέντρωση της φαιάς ουσίας σε 4 περιοχές του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του ιππόκαμπου και της παρεγκεφαλίδας, υπεύθυνων για διαδικασίες μάθησης, μνήμης και συναισθήματος! Οι συμμετέχοντες ανέφεραν βελτιωμένη διανοητική επεξεργασία, συναισθηματική ισορροπία και άλλα οφέλη.

Σύμφωνα με όλα αυτά τα τεκμηριωμένα αποτελέσματα, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί ο διαλογισμός πρέπει να αναγνωρίζεται ως πηγή άμεσης ευτυχίας!

  1. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΥΠΝΟΣ.

Ο ύπνος βοηθά το σώμα να ξεκουραστεί και να αποκατασταθεί, τον οργανισμό να γίνει πιο παραγωγικός. Αποδεικνύεται, επίσης σημαντικός για την ευτυχία μας.

Στο βιβλίο με τίτλο NurtureShock, οι συγγραφείς Po Bronson και Ashley Merryman αναφέρουν μια συγκεκριμένη μελέτη που αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί στέρηση ύπνου δεν μπορούν να ανακαλέσουν ούτε θετικές ούτε αρνητικές αναμνήσεις. Όπως αναφέρεται σε ένα πείραμα, φοιτητές που στερήθηκαν τον ύπνο προσπάθησαν να απομνημονεύσουν έναν κατάλογο λέξεων, αλλά θυμούνταν μόνο το 31% ουδέτερων ή θετικών λέξεων.

Σύμφωνα με άλλη μελέτη που χρησιμοποιεί αναγνωρίσεις προσώπων απέδειξε ότι ο μεσημεριανός υπνάκος μπορεί να προλάβει ή ακόμα και να αναστρέψει αρνητικές συναισθηματικές αντιδράσεις, ενώ παράλληλα ενισχύει τις αντίστοιχες ευτυχείς.

Η ποιότητα και η ποσότητα του ύπνου επιδρά έντονα στον τρόπο που αισθανόμαστε και τη συνολική μας συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμη και το απλό γεγονός του ύπνου έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την αίσθηση του χιούμορ σας!

  1. Ας είμαστε ευγνώμονες με κάθε μικρή στιγμή ευτυχίας.


Όταν η ζωή σας φέρεται άσχημα, θυμηθείτε ότι πάντα υπάρχει κάτι χειρότερο. Πάντοτε, σε αυτή τη ζωή υπάρχει κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες και να ευχαριστούμε τον Θεό, ακόμα κι αν είναι το γεγονός ότι αναπνέουμε και διαβάζουμε αυτό το άρθρο.

Η επιστήμη έχει δείξει ότι απλά γράφοντας αυτό για το οποίο είμαστε ευγνώμονες, η διάθεσή μας μπορεί να βελτιωθεί δραστικά. Σύμφωνα με άλλες μελέτες, όταν εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, η κατάθλιψη μπορεί να μειωθεί και η ευτυχία και η ικανοποίηση από τη ζωή μας μπορεί να αυξηθεί!

Διαβάστε επίσης:Ευχάριστες σκέψεις! Εκπαιδεύοντας τον εγκέφαλό μας να κάνει ευχάριστες σκέψεις – Κερδίστε την ευτυχία σε μια στιγμή!

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook