Έχετε ακούσει για το αιθέριο έλαιο ελίχρυσου; Λίγοι είναι αυτοί που το γνωρίζουν. Πολλοί πιστεύουν ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες προσπαθούν να κρατήσουν αυτό το αιθέριο έλαιο κρυφό από το κοινό. Ο λόγος; Τα απίστευτα αποτελέσματα ανακούφισης από τον πόνο που είναι πιο ισχυρά από τα κοινά παυσίπονα.

Το -όχι και τόσο γνωστό- αιθέριο έλαιο είναι πιο αποτελεσματικό από τα κοινά παυσίπονα και άλλες φυσικές θεραπείες για την ανακούφιση του πόνου. Το έλαιο προέρχεται από Helichrysum Italicum.

Ποιόν τύπο αιθέριου ελαίου ελίχρυσου να επιλέξω;

Το θαμνώδες αυτό φυτό ενδημεί στη χώρα μας, στην Ιταλία, στη Γαλλία και σε χώρες της μεσογείου. Το έλαιο που προέρχεται από το φυτό μπορεί να είναι αρκετά ακριβό, ωστόσο, οι απίστευτες ιδιότητες ανακούφισης από τον πόνο, αξίζουν το κόστος του.

Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλοί τύποι αιθέριων ελαίων ελίχρυσου στην αγορά. Αλλά, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την ποικιλία Helichrysum Italicum! ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο ο Ιταλικός Ελίχρυσος Helichrysum italicum έχει τόσο εξαιρετικές ιδιότητες, ιδίως ο serotinum (αποφύγετε τις απομιμήσεις !)

Πως λειτουργεί;

Τα  παυσίπονα του εμπορίου όπως το Ibuprofen και η Tylenol είναι επιβλαβή για το συκώτι σας. Από την άλλη πλευρά, το αιθέριο έλαιο ελίχρυσου είναι μη ερεθιστικό και μη τοξικό. Επιπλέον, μπορείτε να το εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα σας χωρίς αραίωση, σε αντίθεση με πολλά άλλα αιθέρια έλαια.

Το αιθέριο έλαιο Helichrysum italicum έχει τις εξής ιδιότητες:

  • Χαλαρώνει τους σφιγμένους μυς και τον συνθετικό ιστό
  • Αφαιρεί τις τοξίνες και μειώνει τις φλεγμονές
  • Βοηθά στην αναγέννηση κυττάρων
  • Αποτρέψει το σχηματισμό θρομβώσεων(αντιπηκτικό)
  • Ισχυρό για εξαφάνιση αιματωμάτων, πρόσφατων και παλαιών

Τα περισσότερα φάρμακα προσφέρουν μόνο 1 ή 2 από αυτά τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, ασπιρίνη μπορεί να λειτουργήσει μόνο όταν στοχεύουν φλεγμονή και την αραίωση του αίματος. Από την άλλη πλευρά, η ανακούφιση του πόνου από το αιθέριο έλαιο συνοδεύεται με όλες τις παραπάνω ιδιότητες και σχεδόν άμεση.

Αυτό το λάδι είναι ιδανικό για την ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις, καθώς και κάθε άλλο πόνο στους μυς,  στους τένοντες και στους συνδέσμους. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη ή για να θεραπεύσετε διαστρέμματα και μώλωπες. Απλά εφαρμόστε το τοπικά στην πληγείσα περιοχή και θα παρατηρήσετε σύντομα τα θετικά αποτελέσματα.

Πως να το χρησιμοποιήσετε

Η μέθοδος της χρήσης εξαρτάται από τον τύπο του πόνου:

1. Οξύς Πόνος

Για τη θεραπεία διαστρέμματος στον αστράγαλο σας, έγκαυμα, ή άλλον οξύς πόνο, εφαρμόστε αιθέριο έλαιο ελίχρυσου μη αραιωμένο στην πάσχουσα περιοχή.

Μόλις μειωθεί ο πόνος, αραιώστε το σε περίπου 20% έλαιο βάσης όπως ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, ή λάδι καρύδας. Κάντε μασάζ το μείγμα ελαίου στην περιοχή συχνά έως ότου ο πόνος υποχωρήσει πλήρως.

2. Χρόνιος Πόνος

Χρησιμοποιήστε αυτό αιθέριο έλαιο αραιωμένο με κάποιο από τα έλαια βάσης που αναφέραμε παραπάνω σε περιπτώσεις χρόνιου πόνου. Ξεκινήστε με αραίωση αυτού σε 1: 5 ή ακόμα και αναλογία 1:10.

Αραιώστε 40 σταγόνες ελαίου Helichrysum italicum σε μια 30ml έλαιο βάσης για να πετύχετε μια αραίωση 5%. Για αραίωση 10%, διπλασιάστε την ποσότητα του αιθέριου ελαίου ανά 30ml. Αυξήστε σταδιακά, αν είναι απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης: Παυσίπονη Κρέμα με Πιπέρι Καγιέν για τους Μυς και τις Αρθρώσεις

Δώστε στο έλαιο σας μια θερμαντική επίδραση


Μπορείτε να αναμείξετε τοαιθέριο έλαιο ελίχρυσου με μαύρο πιπέρι ή λάδι τζίντζερ για να προσθέσετε μια θερμαντική επίδραση στο έλαιο σας.

Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να ανακουφίσετε τον πόνο της αρθρίτιδας και να βελτιώσετε τη ροή του αίματος στην πάσχουσα περιοχή. Αλλά, αν θέλετε να πετύχετε μια επίδραση ψύξης, ανακατέψτε το με αιθέριο έλαιο μέντας.

Σημείωση

Να ελέγχετε πάντα τις ετικέτες των ελαίων που σκοπεύετε να προσθέσετε λάδι ελίχρυσο για να δούμε αν είναι τοξικά όταν χρησιμοποιούνται συχνά ή που εφαρμόζονται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις.

Ακόμα κι αν αυτό το αιθέριο έλαιο δεν έχει παρενέργειες, να είστε προσεκτικοί αν έχετε ανοιχτές πληγές ή να λαμβάνετε αντιπηκτικά. Το έλαιο αυτό έχει αντιπηκτικές ιδιότητες και επίσης παρεμποδίζει τη φυσική διαδικασία πήξης του αίματος. Ως εκ τούτου, συμβουλευτείτε το γιατρό ή σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

Εκτός από τις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε οργανικά ελίχρυσο αιθέριο έλαιο, όταν πονάτε.

 

Facebook Comments