Η Janette Murray-Wakelin είναι μια επιζήσασα από τον καρκίνο του μαστού η οποία υποστηρίζει πως η ωμοφαγία, ο διαλογισμός, η σωματική δραστηριότητα, και το ότι ακολούθησε τη διαίσθησή της, την βοήθησαν να θεραπευτεί. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στάδιου 3και της έδωσαν μόλις έξι μήνες ζωής, το πολύ. Ωστόσο, σε αυτό το διάστημα των έξι μηνών η ίδια  επικεντρώθηκε στη διατροφή της και συμμετείχε σε εκατοντάδες μαραθώνιους σε ένα μόνο χρόνο. (1,2) Ναι ακριβώς αυτό, έλαβε μέρος σε εκατοντάδες μαραθώνιους σε ένα μόνο χρόνο.

Εξηγεί ότι της πρότειναν να κάνει χημειοθεραπεία, αλλά ότι κάτι τέτοιο «δεν έχει νόημα» για αυτήν. (1)

«Βρισκόμουν ήδη σε κίνδυνο, οπότε γιατί να θέσω σε επιπλέον κίνδυνο τον εαυτό μου για να περάσω άλλους έξι μήνες άρρωστη;” (1) Αντί να ακολουθήσει τον αυτό που αποκαλεί νοοτροπία« υποκινούμενη από φόβο » που πολλοί γιατροί δημιουργούν σε μια τέτοια κατάσταση, απέρριψε τις συστάσεις για χημειοθεραπεία και ακτινοβολία και επέλεξε εναλλακτικές μεθόδους που η ίδια πως ήταν σημαντικά σοφότερες και πιο υγιεινές επιλογές. «Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν αυτά που τους λέει ο γιατρός τους, επειδή δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη και τον έλεγχο για τους εαυτούς τους», λέει η Murray-Wakelin. (1)

Η Απόφαση να Απορρίψει τις Συμβατικές Θεραπείες για τον Καρκίνο

Έτσι, χωρίς δισταγμό, απέρριψε τις παραδοσιακές θεραπείες για τον καρκίνο και άρχισε σκέφτεται τι θα μπορούσε να δώσει στο σώμα της, για να κάνει τη διαφορά. Αυτό που είχε περισσότερη λογική για αυτήν ήταν να απολαύσει μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, με ωμά τρόφιμα (1).

Η Αυστραλιανή Murray-Wakelin, -η οποία ήταν χορτοφάγος τη στιγμή της διάγνωσης της , κάτι που σύμφωνα με την ίδια λέει λειτούργησε υπέρ της, καθιστώντας την καλύτερα προετοιμασμένη για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και στην ανταπόκριση του οργανισμού στην αποχύμωση – ήταν ένας άνθρωπος που τον ενδιέφερε η άθληση και η υγεία. Ωστόσο, η ίδια πιστεύει ότι η τυχαία έκθεση σε χημικές ουσίες που ήρθαν σε επαφή με δέρμα της και το γεγονός ότι ήταν σε μια περιοχή στην οποία ήταν εκτεθειμένη σε τοξικά επίπεδα ρύπανσης οδήγησε στη διάγνωση της. (1)

Μόλις έλαβε την είδηση του καρκίνου του μαστού της, αμέσως άρχισε την έρευνα και διάβασε για ανθρώπους που επέλεξαν να μην ακολουθήσουν τις συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο. Αναφερόμενη σε πολλά βιβλία και μελέτες που αναφέρουν τις παρενέργειες και τα αμφισβητήσιμα αποτελέσματα που παρατίθενται, σημειώνει ότι «… όσο περισσότερα διάβαζα, τόσο πιο  φανερό γινόταν ότι δεν ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω.» (1) Αντ ‘αυτού, στράφηκε στο βιβλίο The Breuss Cancer Cure από τον Rudolph Breuss, και έκανε έναν χυμό για 42 ημέρες με βάση τα γραπτά του. (1)

Θεραπευτικά Τρόφιμα για την Καταπολέμηση του Καρκίνου του Μαστού

Για τη δική της περίπτωση, ο χυμός περιλάμβανε αρκετές υγιεινές τροφές από την οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών όπως τα παντζάρια, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών. (1) Μετά από 42 ημέρες, πρόσθεσε επιπλέον ωμά τρόφιμα όπως τα καρότα και πράσινο μήλο.

Το σιταρόχορτο ήταν επίσης απαραίτητο, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση των επιβλαβών κυττάρων. «Ο καρκίνος δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα οξυγονωμένο περιβάλλον, ως εκ τούτου όσο περισσότερο οξυγόνο μπορούσα να βάλω  μέσα στο σώμα μέσω της άσκησης, την βαθιά ενσυνείδητη αναπνοή και πίνοντας σιταρόχορτο, τόσο το καλύτερο», λέει. (2) Η όλη ιδέα σύμφωνα με την ίδια ήταν να «λιμοκτονήσει» τον καρκίνο, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα τον ενδυναμώσουν (1)

Γιατί η Σωματική δραστήρια Κρατά τον Καρκίνο Μακρυά

Όσο για τη γυμναστική, εξηγεί ότι οι γιατροί της είπαν να μειώσει τη σωματική της δραστηριότητα και να σταματήσει το τρέξιμο. “Έτσι, το πρώτο πράγμα που έκανα», λέει γελώντας, «ήταν να αυξήσω τις αποστάσεις που έτρεχα.» (1) Για άλλη μια φορά, υπογραμμίζει ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα οξυγονωμένο περιβάλλον, και αυτός είναι ο λόγος που ένιωσε ότι η αύξηση της σωματικής της δραστηριότητα της -και όχι η μείωση της- ήταν απαραίτητη.

Πόσο ακριβώς δραστήρια ήταν;

Το 2013, η ίδια και ο σύζυγός της, έτρεξαν 365 μαραθώνιους για 365 συνεχόμενες ημέρες στη διάρκεια του έτους. Την 1η Ιανουαρίου, 2014 έτρεξαν έναν, γεγονός που έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τους περισσότερους συνεχόμενες μαραθώνιους. (3) Παρεμπιπτόντως, και οι δύο είναι στα εξήντα τους! Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι η 100% χορτοφαγική ωμοφαγία, επίγνωση για την αειφορία διαβίωσης, η πίστη στην ανθρώπινη καλοσύνη και η φυσική θεραπεία είναι αυτά που τους δίνουν κίνητρο . (3)

Περιγράφει ότι έχει αστείρευτη ενέργεια και ότι αισθάνεται «φανταστικά». (2)


«Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η κατανάλωση 100% ωμών τροφών έκανε τεράστια διαφορά στο χρόνο αποκατάστασης μου και στη συνολική μου θεραπεία», λέει. (2 ) « η διάγνωση μου με καρκίνο και το ταξίδι που προέκυψε για τη βελτιστοποίηση της υγείας μου ήταν μια εμπειρία για την οποία είμαι πραγματικά ευγνώμων. Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι θα συνεχίσω στο δρόμο της ωμοφαγίας, καθώς συνεχίζω να απολαυμβάνω όλο και περισσότερα οφέλη για την υγεία και την ολοένα αυξανόμενη φωτισμένη συνείδηση. Κάθε μέρα είναι συναρπαστική όταν είσαι ωμοφάγος! »

(1) https://www.youtube.com/
(2) http://www.rawcancure.com/
(3) http://www.runningrawaroundaustralia.com/