Οι μολύνσεις των αυτιών είναι αρκετά δύσκολες και επίπονες, ειδικά για τα παιδιά. Πολλές συμβατικές μέθοδοι δεν είναι αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων των αυτιών και ενώ οι φυσικές θεραπείες είναι αποτελεσματικές, θέλουν κάποιον χρόνο για να δράσουν.

Το λάδι με το σκόρδο είναι μια από τις πιο δημοφιλής φυσικές θεραπείες. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, αλλά παίρνει χρόνο για να ανακουφίσει τον πόνο. Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή λύση που παρέχει σχεδόν άμεση ανακούφιση.

Θεραπεία Μόλυνσης Αυτιών με Αλάτι και Λεβάντα

Αυτή η απλή φυσική θεραπεία συνδυάζει κρυστάλλους αλατιού με άνθη λεβάντας για τη δημιουργία μιας ζεστής κομπρέσας που βοηθά στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από μια μόλυνση στο αυτί και ταυτόχρονα επιταχύνει τη θεραπεία.

Το αλάτι έχει την ιδιότητα να τραβά το υγρό από το αυτί και όταν ζεσταθεί δημιουργεί ευεργετικά αρνητικά ιόντα. Αυτά τα αρνητικά ιόντα είναι γνωστά για την ικανότητά τους να συνδέονται με ρύπους, βακτηρίδια και έτσι βοηθούν να βγει η υγρασία και να θεραπευτεί η μόλυνση.

Η λεβάντα είναι ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό και η προσθήκη ανθών λεβάντας ανακουφίζει και μειώνει τη φλεγμονή. Η λεβάντα είναι επίσης καταπραϋντική και το άρωμα της μπορεί να προσφέρει έναν χαραλωτικό ξεκούραστο ύπνο.

Πώς να Φτιάξετε τη Θεραπεία της Μόλυνσης Αυτιών με Αλάτι και Λεβάντα

Θα χρειαστείτε:

  • 1 βαμβακερή κάλτσα ή ένα βαμβακερό σακουλάκι
  • 1/2 φλιτζάνι αλάτι Ιμαλαΐων σε κρυστάλλους (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό αλάτι, αλλά αυτό το αλάτι συγκρατεί καλύτερα τη θερμότητα και δεν αφήνει σκόνη, όπως το κοινό αλάτι)
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη λεβάντας ή 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Οδηγίες

  1. Τοποθετήστε το αλάτι και τη λεβάντα στην βαμβακερή κάλτσα ή στο βαμβακερό σακουλάκι και κλείστε ερμητικά.
  2. Ζεστάνετέ την σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά (με προσοχή) μέχρι να ζεσταθεί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  3. Βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστό στην αφή, αλλά δεν όχι καυτό.
  4. Ζεστάνετε την ξανά και επαναλάβετε μέχρι την ανακούφιση του πόνου.

Σημείωση: Αν και αυτή η θεραπεία θα βοηθήσει να βγει το υγρό από το αυτί και ανακουφίζει μέσω της θερμότητας, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό και χρησιμοποιήστε άλλες θεραπείες αν υποψιάζεστε ότι το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό.