Έχετε ακούσει ποτέ να αναφέρονται στην αποσυμφόρηση των λεμφαδένων; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει αυτό τον όρο, ούτε γνωρίζουν πληροφορίες για το λεμφικό σύστημα.

Το λεμφικό σύστημα είναι υψίστης σημασίας τόσο για την αποκατάσταση των ιστών όσο και για τη ρύθμιση φλεγμονών στα περισσότερα όργανα του σώματος. Η μη επαρκής λεμφική αποσυμφόρηση οδηγεί σε διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, και μερικές φορές ακόμα και σε όγκους στους λεμφαδένες. Ακόμα κι αν ασκείστε σε καθημερινή βάση, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το λεμφικό σύστημα, ώστε να ενισχύσετε τη δυνατότητα αποσυμφόρησής του. Η διατήρηση ενός υγιούς λεμφικού συστήματος είναι το κλειδί για τη βέλτιστη υγεία.

Γιατί  Πρέπει να Αποτοξινώσετε το Λεμφικό σας Σύστημα

Είναι ευρέως γνωστό ότι είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι σε διάφορες τοξίνες, ο αριθμός τους μπορεί να φτάσεις τις 82.000 διαφορετικές τοξίνες καθημερινά. Η συσσώρευση τοξικών ουσιών και η μη επαρκής αποτοξίνωση του οργανισμού μας σε τακτική βάση, οδηγεί σε υπερφόρτωση των τοξικών χημικών ουσιών που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία όλων των ζωτικών οργάνων. Σε αυτό το σημείο παρεμβαίνει το λεμφικό σύστημα. Καθαρίζει το υγρό που περιβάλλει τα κύτταρα μέσω της εξάλειψης των αποβλήτων και ακαθαρσιών, βοηθώντας τα κύτταρα, τους ιστούς και όλα τα όργανα να λειτουργούν σωστά. Ένα μη υγιές λεμφικό σύστημα συχνά οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, το φούσκωμα, τα προβλήματα πέψης, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ινομυαλγία, και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πώς να Αποτοξινώσετε το Λεμφικό σας σύστημα με Καστορέλαιο

“Δεν υπάρχει φάρμακο που βελτιώνει τη λεμφική ροή, ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της τοπικής εφαρμογής καστορέλαιου, “σύμφωνα με τον Δρ. David Williams.

Οδηγίες:Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε καστορέλαιο σε διάφορα μέρη του δέρματος. Για την τόνωση του λεμφικού συστήματος, εφαρμόστε μια κομπρέσα καστορέλαιου στο κάτω μέρος της κοιλιάς. vΑπλά βρέξτε ένα πανί με καστορέλαιο απλώστε το πάνω στο δέρμα και αφήστε το επιδράσει καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Η κομπρέσα με καστορέλαιο αυξάνει την κυκλοφορία του λεμφικού υγρών, ενισχύει την πέψη και μειώνει τη φλεγμονή.

Βότανα που Βοηθούν στην Αποτοξίνωση του Λεμφικού Συστήματος

Εκτός από τις κομπρέσες με καστορέλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα βότανα και τσάγια για να καθαρίσετε το λεμφικό σύστημα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποτοξινώσει το λεμφικό σύστημα σας με εχινάκεα, ένα βότανο που ενισχύει το ανοσοποιητικό και υποστηρίζει τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος. Είναι επίσης γνωστό για την ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή, και αντιική δράση του. Η εχινάκεα ενισχύει τα μακροφάγα,  τα κύτταρα στους λεμφαδένες που αφαιρούν τις τοξίνες της λέμφου.

Αποβάλλετε τις Τοξίνες με Σάουνα

Δεδομένου του ότι η  εφίδρωση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποβάλει τις τοξίνες, η σάουνα είναι ένας καλός τρόπος για να αποτοξινώσετε το λεμφικό σας σύστημα. Η εφίδρωση εκκρίνει τις τοξίνες, όπως βαρέα μέταλλα σαν τον χαλκό, τον υδράργυρο, το νάτριο, το μόλυβδο, κλπ.