Το πιο συχνό πρόβλημα των καπνιστών που προσπαθούν να διακόψουν το κάπνισμα, είναι οι έντονες επιθυμίες για νικοτίνη με τις οποίες ο εγκέφαλος προσπαθεί να τους βασανίσει.

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε όμως. Αυτό το βότανο, θα σας βοηθήσει να σταματήσετε το κάπνισμα, μπλοκάροντας τα σήματα ανάγκης για νικοτίνη που ο εγκέφαλος προσπαθεί να στείλει.

Αυτό το βότανο ονομάζεται στέβια, ανήκει στην οικογένεια των χρυσάνθεμων, προέρχεται από την Παραγουάη και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυσική γλυκαντική ουσία.

Ένας ακόμα φόβος των καπνιστών που θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα είναι η αύξηση βάρους. Η στέβια βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας κατα πολύ την επιθυμία για γλυκό. Είναι ασφαλές για διαβητικούς και υπογλυκαιμικούς και έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε προγράμματα αδυνατίσματος.

Πως να Χρησιμοποιήσετε τη Στέβια για να Κόψετε το Κάπνισμα

Τη στέβια μπορείτε να τη βρείτε και σε υγρή μορφή. Για αντικαπνιστική θεραπεία ρίξτε 3 σταγόνες στη γλώσσα σας κάθε φορά που νιώθετε την ανάγκη για ένα τσιγάρο. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της ανάγκης σας για τσιγάρο.

Όπως συνήθως, η φύση έρχεται να δώση τη λύση της. Αν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα μια και καλή, δοκιμάστε τη στέβια.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο καλύτερος φυσικό τρόπος να καθαρίσετε τους πνεύμονες σας από την πίσσα και την νικοτίνη