Η πόση νερού αμέσως μετά το ξύπνημα είναι μια πολύ δημοφιλής ιεροτελεστία στην Ιαπωνία.

Οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι η πόση νερού λίγο αφότου ξυπνήσετε μπορεί να βοηθήσει να θεραπεύσετε και να ελέγξετε την επιληψία, τη βρογχίτιδα, το άσθμα, τη διάρροια, τον εμετό, παθήσεις των νεφρών, τον διαβήτη, διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, τη μηνιγγίτιδα , την αρθρίτιδα, τον πονοκέφαλο, την ταχυκαρδία, παθήσεις των ματιών αλλά και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Πολλοί άνθρωποι δε θέλουν να πίνουν νερό μόλις ξυπνήσουν. Αντ ‘αυτού, προτιμούν να πίνουν τσάι ή καφέ, αλλά συνιστάται να πίνουν νερό ή τουλάχιστον να τρώνε φρούτα που περιέχουν νερό.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα σας φιλτράρει τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί όλη την ημέρα. Το λίγο νερό που έχει απομείνει στην πεπτική σας οδό  μέχρι τη στιγμή που θα πέσετε στο κρεβάτι σας δεν είναι αρκετό για να καθαρίσει όλα αυτά τα απόβλητα. Η πόση νερού μόλις ξυπνήσετε θα βοηθήσει τα νεφρά σας να εξαλείψουν όλες τις τοξίνες που φράζουν το σύστημά σας.

Διαβάστε επίσης: Ζεστό νερό με μέλι 8 οφέλη που δεν γνωρίζατε!

Γιατί να πίνετε περισσότερο νερό

Το πόσιμο νερό είναι σημαντικό για την πνευματική διαύγεια και εγρήγορση. Στην πραγματικότητα, η αφυδάτωση είναι ένας παράγοντας κινδύνου για ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια και ανθρώπους με πολύ σοβαρές παθήσεις(1). Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για σχεδόν κάθε σωματική λειτουργία. Στην πραγματικότητα, μέσα σε μόλις 3-4 ημέρες, η αφυδάτωση μπορεί να γίνει θανατηφόρα.

“Έχω ένα είδος κανόνα 100 ωρών”, λέει ο Claude Piantadosi του Πανεπιστημίου Ντιουκ στη Βόρεια Καρολίνα. “Ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος στο μέρος που βρίσκεστε, μπορείτε να περάσετε 100 ώρες χωρίς να πιείτε νερό σε μέση θερμοκρασία. Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, μπορείτε να πάτε λίγο παραπάνω, ενώ αν είστε άμεσα εκτεθειμένοι σε ηλιακό φως, λιγότερο “, πρόσθεσε. μέσω NBSNews

“Η αφυδάτωση σκοτώνει ρίχνοντας την αρτηριακή πίεση σε θανατηφόρα χαμηλά επίπεδα. Όσο περισσότερη ενέργεια χρησιμοποιείτε τόσο περισσότερο νερό χάνετε », λέει ο Randall Packer, ένας ειδικός από το Πανεπιστήμιο George Washington. “Χάνετε λίγο νερό κάθε φορά που εκπνέετε. Χάνετε νερό όταν ιδρώνετε. Δημιουργείτε κάποια ποσότητα νερού όταν μεταβολίζετε τις τροφές … αλλά η ισορροπία είναι τέτοια που θα πρέπει πάντοτε προσλαμβάνετε ποσότητες νερού. »(2).

Διαβάστε επίσης:  Χυμός Σκόρδου – Τα 7 αποδεδειγμένα οφέλη του (Πως να τον πιείτε και να μην έχετε άσχημη αναπνοή)

Τι είναι η Πρωινή Αφυδάτωση;

Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε ή να χάνετε περισσότερα υγρά από αυτά που λαμβάνετε, και το σώμα σας δεν έχει αρκετό νερό και άλλα υγρά για να εκτελούν τις απαιτούμενες λειτουργίες του. Εάν δεν αντικαταστήσετε τα χαμένα υγρά, θα αφυδατωθείτε. μέσω MayoClinic

Τα Συμπτώματα της Αφυδάτωσης περιλαμβάνουν (3):

 • Αυξημένη δίψα
 • Ξηροστομία και πρησμένη γλώσσα
 • Αδυναμία
 • Ζάλη
 • Αίσθημα παλμών (αίσθηση ότι η καρδιά είναι το άλμα ή χτυπάει)
 • Σύγχυση
 • Λιποθυμία
 • Αδυναμία εφίδρωσης
 • Μειωμένη παραγωγή ούρων

Τα έντονο κίτρινο χρώμα των ούρων το πρωί είναι μια ένδειξη ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο νερό. Η εξέταση των ούρων σας κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένας εύκολος τρόπος να καταλάβετε εάν έχετε πάρει επαρκής ποσότητες νερού (4).

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η μειωμένη πρόσληψη νερού μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα οδήγησης, όπως ακριβώς και η κατανάλωση αλκοόλ (5). Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι το νερό για την κατάσταση του μυαλού σας και τη γνωστική λειτουργία. Δεν θα ξεκινούσατε την ημέρα σας μεθυσμένος, τόσο γιατί να της ξεκινήσετε αφυδατωμένος;

Πώς να πίνετε νερό το πρωί

Είναι αρκετά εύκολο να αποκτήσετε αυτή τη συνήθεια, απλά αφήστε ένα ποτήρι ή ένα φλιτζάνι στο κομοδίνο σας και να αρπάξει αυτό καθώς φεύγετε από την κρεβατοκάμαρά σας . Θα είναι εύκολο να θυμάστε να πίνετε νερό όταν περπατάτε κρατώντας ένα άδειο ποτήρι.

Τι προτείνουν οι ειδικοί:

 1. Μόλις ξυπνήσετε, πιείτε 4 x160ml νερό
 2. Δώστε στο σώμα σας 45 λεπτά για να επεξεργαστεί το νερό προτού πάρετε το πρώτο γεύμα της ημέρας.
 3. Πάντοτε να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε σας γεύμα.

Διαβάστε επίσης: Με αυτή τη συνταγή λεμονάδας με λεβάντα θα απαλλαγείτε από το άγχος και τους πονοκεφάλους!

Πώς να πίνετε νερό το πρωί

Είναι αρκετά εύκολο να αποκτήσετε αυτή τη συνήθεια, απλά αφήστε ένα ποτήρι ή ένα φλιτζάνι στο κομοδίνο σας και να αρπάξει αυτό καθώς φεύγετε από την κρεβατοκάμαρά σας . Θα είναι εύκολο να θυμάστε να πίνετε νερό όταν περπατάτε κρατώντας ένα άδειο ποτήρι.

Τι προτείνουν οι ειδικοί:

 1. Μόλις ξυπνήσετε, πιείτε 4 x160ml νερό
 2. Δώστε στο σώμα σας 45 λεπτά για να επεξεργαστεί το νερό προτού πάρετε το πρώτο γεύμα της ημέρας.
 3. Πάντοτε να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε σας γεύμα.

Αν δυσκολεύεστε να πιείτε τόσο πολύ νερό το πρωί, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ποτήρι και σιγά-σιγά να αυξήσετε την ποσότητα του νερού που πίνετε κάθε μέρα. Στοχεύστε στα 7-9 ποτήρια νερό την ημέρα, λαμβάνοντας λίγο περισσότερο, αν ασκείστε ή την περίοδο του καλοκαιριού που αυξάνετε η θερμοκρασία.

Απλά θυμηθείτε ότι τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω είναι μόνο κατευθυντήριες γραμμές. Κάθε φορά που θα νιώσετε δίψα απλά πιείτε λίγο νερό μέχρι να μην νιώθετε την ανάγκη να πιείτε άλλο. Όπως και για οτιδήποτε άλλο, είναι προτιμότερο για να ακούτε το σώμα σας από το να ακολουθείτε αυστηρούς κανόνες.