20 Σκληρές Αλήθειες που θα σας Βοηθήσουν να Αντιμετωπίσετε τη Ζωή σας πιο Αποτελεσματικά!
Αυτές οι 20 σκληρές αλήθειες ζωής θα σας βοηθήσουν να ανασυνταχθείτε και να βγείτε από τα αδιέξοδά σας!

Μερικές φορές, όταν κάποιος μας μιλάει αληθινά, όταν κάποιος λέει τα πράγματα με το όνομά τους, εμείς δυσανασχετούμε και μας φαίνεται πολύ δύσκολο να αποδεχτούμε την κατάσταση, σαν να πρέπει μεμιάς να καταπιούμε ένα χάπι πικρό και ογκώδες!

Ωστόσο, αν πραγματικά θέλετε να απολαύσετε τη ζωή σας, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε γρήγορα κάποιες δύσκολες καταστάσεις και να διώξετε από πάνω σας μια για πάντα ό,τι σας βαραίνει, ώστε να καταφέρετε να δώσετε χρόνο σε ό,τι έχει σημασία για εσάς.

Ας δούμε 20 σκληρές αλήθειες που θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε οπτική! Προσέξτε όμως, είναι αλήθειες που κανείς δεν θέλει να τις παραδεχτεί!

1) Δεν ζούμε για πάντα!

Όλοι θεωρούμε τον εαυτό μας αθάνατο, αήττητο, αλλά αυτό είναι μια αυταπάτη. Ας πάψουμε να επιθυμούμε άλλα πράγματα, κι ας απολαύσουμε το σήμερα, ό,τι συμβαίνει εδώ και τώρα.

2) Κανένας δεν ζει για πάντα.

Αγκαλιάστε τη μητέρα σας και τον πατέρα σας, πείτε στην αδερφή σας πόσο την αγαπάτε. Κάποια στιγμή, όταν θα σηκώσετε το βλέμμα από το κινητό σας, θα δείτε ότι δεν βρίσκονται δίπλα σας. Κανένας δεν ζει για πάντα, έτσι δεν είναι; Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε πόσο σημαντικοί είναι για εσάς.

3) Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.

Όσο κι αν εργάζεστε σκληρά, όσο κι αν προσπαθείτε, τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Η ζωή αφορά τη ζωή, δεν είναι η συσσώρευση αγαθών, πάψτε να πετάτε τα χρήματα σας σε άχρηστα πράγματα.

4) Η αναζήτηση της ευτυχίας μας εμποδίζει να την βρούμε!

Μόνο εάν ζούμε στο εδώ και τώρα δίνουμε αξία στη ζωή μας, αλλιώς τη σπαταλάμε άδικα. Ας πάψουμε να κυνηγάμε το αύριο, ας απολαύσουμε το σήμερα.

5) Καλύτερα να ξοδεύουμε χρήματα όχι χρόνο, είναι πιο αποτελεσματικό.

Εάν θέλουμε να ζήσουμε με έναν πράγματι διαφορετικό τρόπο, καλύτερα να προσφέρουμε χρόνο κι ας κρατήσουμε τα χρήματα για τις βροχερές μέρες. Ο χρόνος που περνάμε με άλλους ανθρώπους επιδρά σε όλους μας με έναν τρόπο που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Τα χρήματα μπορεί να μην τελειώσουν ποτέ, ο χρόνος όμως τελειώνει!

6) Δεν μπορούμε να χαρίσουμε ευτυχία σε όλους.

Μην προβληματίζεστε προσπαθώντας να τους κάνετε όλους ευτυχισμένους. Οι άνθρωποι δεν είναι ποτέ ευτυχισμένοι, ας χαρίσουμε ευτυχία στον εαυτό μας, πριν να είναι πολύ αργά, πριν τελειώσει ο χρόνος.

7) Η τελειομανία σκοτώνει.

Εάν στέκεστε μπροστά στον καθρέφτη κοιτάζοντας με αγωνία και απόγνωση τις ρυτίδες σας, θα γεράσετε πριν την ώρα σας. Ας μην ξοδέψουμε άλλο χρόνο προσπαθώντας να είμαστε κάτι άλλο, διαφορετικό από αυτό που είμαστε σήμερα.

8) Τα συναισθήματα είναι σημαντικά.

Εάν θεωρείτε ότι η σκέψη είναι που μετρά και ελέγχει τη ζωή σας, ξανασκεφτείτε! τα συναισθήματα μας προκαλούν πολύ όμορφες αισθήσεις, φανταστικές και πρωτόγνωρες. Ας προσέξουμε τον τρόπο που νιώθουμε, ας πάψουμε να κρύβουμε τα αισθήματά μας.

9) Είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας.

Ας μη ζούμε μέσα από τους άλλους. Όλοι γνωρίζουμε μια σαραντάρα, ωραία και ταλαντούχα που ζει ακόμη με τη μητέρα της. Βγείτε και πιάστε τη ζωή από τα μαλλιά!

10) Τίποτα δεν έχει σημασία αφού εγκαταλείψουμε τα εγκόσμια!

Κάποια μέρα θα συνειδητοποιήσουμε ότι ξοδέψαμε χρόνο για πράγματα τα οποία δεν έχουν πλέον για εμάς καμία σημασία. Μακάρι να το συνειδητοποιήσουμε όταν θα έχουμε ακόμη χρόνο να κάνουμε εκείνα που επιθυμούμε.

11) Το ταλέντο φεύγει εάν το αφήσουμε να φύγει.

Εάν διαθέτουμε ένα χάρισμα από τον Θεό, εάν θέλουμε να  μάθουμε κάτι καινούργιο, καλύτερα να μην περιμένουμε. Ας το εκμεταλλευτούμε κι ας είμαστε περήφανοι!

12) Μόνο το τώρα είναι σημαντικό.

Ίσως αύριο το πρωί να μην ξυπνήσουμε, οπότε καλύτερα να σκεφτούμε αύριο για το αύριο, όπως είπε και η Scarlet O’ Hara στο Όσα παίρνει ο Άνεμος. Ίσως χάσουμε την ευκαιρία της ζωής μας!

13) Ας μη γκρινιάζουμε: κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματά μας.

Έκπληξη: Η ζωή είναι δύσκολη για όλους, αυτή είναι η φύση της, άλλωστε. Εάν θέλουμε μια άλλη ζωή, ας βγούμε έξω, ας την βρούμε. Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας, μόνο εμείς!

14) Μοιραστείτε τη σοφία σας με άλλους ανθρώπους.

Ένα γνωρίζετε κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τους άλλους, μοιραστείτε το μαζί τους. Ας μην είμαστε εγωιστές, ας μοιραστούμε τη σοφία μας, πριν να είναι αργά για εμάς.

15) Επενδύουμε στον εαυτό μας, ή χάνουμε τη ζωή μας.

Ας πάψουμε να ζούμε στο περιθώριο της ζωής μας. Θέλουμε να κάνουμε κάτι; ας πάρουμε την απόφαση, ας το κάνουμε, κανείς ποτέ δεν έχασε περνώντας χρόνο με τον εαυτό του.

16) Όταν όλα πάνε στραβά, αυτό που μετράει είναι ο τρόπος που αντιδρούμε.

Δεν έχει σημασία πόσο στραβά μπορούμε να πάνε τα πράγματα. Ο τρόπος που αντιδρούμε είναι σημαντικός. Δεν πρέπει να παραδώσουμε τα όπλα, πρέπει να προχωρήσουμε.

17) Ας βελτιώσουμε τις σχέσεις μας.

Ας σκεφτούμε πώς μπορούμε να δείξουμε στους άλλους ότι ενδιαφερόμαστε. Μη νομίζετε ότι το ξέρουν.


18) Ας αναζητήσουμε το βαθύτερο νόημα.

Η ζωή είναι εξερεύνηση και ανακάλυψη. Ας διερωτηθούμε για τον κόσμο γύρω μας, ας γίνουμε περίεργοι.

19) Η φιλοδοξία από μόνη της είναι άχρηστη, χρειάζεται σκληρή δουλειά.

Μπορεί να έχουμε υπέροχες ιδέες, αλλά εάν δεν ενεργήσουμε, εάν δεν δουλέψουμε, οι ιδέες θα γίνουν άχρηστες και απραγματοποίητες.

20) Ο χρόνος είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε σε αυτή τη ζωή.

Ποτέ ο χρόνος δεν θα μας είναι αρκετός. Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας.

 

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook
Facebook Comments
2018-05-20T22:55:16+00:0020 Μαΐου 2018|Κατηγορίες: Καλύτερη Ζωή|