Το πώς συμπεριφέρονται οι άλλοι σε σένα είναι το κάρμα τους. Το πώς εσύ αντιδράς είναι το δικό σου.- Wayne Dyer

Το κάρμα, πολύ απλά σημαίνει “ότι δίνεις, παίρνεις”. Αν δώσετε  θετική ενέργεια, θα έρθει πίσω σε εσάς και το ίδιο ισχύει για την αρνητική ενέργεια. Πολλοί άνθρωποι ζουν τη ζωή στον “αυτόματο πιλότο”, μη γνωρίζοντας πως οι σκέψεις τους μπορούν να επηρεάσουν την πραγματικότητα τους. Μεγάλο μέρος της κατάστασης που βλέπουμε σήμερα στον κόσμο είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα των σκέψεων των ανθρώπων. Όλοι οι πόλεμοι, οι διαπληκτισμοί, οι διαμαρτυρίες, και η γενική δυστυχία ξεκινούν από μια σκέψη που γίνεται δράση.

Για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την αρνητική ενέργεια, μπορούμε όλοι μας να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερο κάρμα, έτσι ώστε καλά πράγματα και άνθρωποι να αρχίσουν να εμφανίζονται στη ζωή μας και με αυτόν τον τρόπο να αυξήσουμε τη δονητική ενέργεια ολόκληρου του πλανήτη. Η δημιουργία καλού κάρμα είναι τόσο απλή, όσο το να προσπαθείτε να είστε όσο καλύτερος άνθρωπος μπορείτε. Αν ακόμα αυτό σας φαίνεται ασαφές, προσπαθήστε να θυμηθείτε τις παρακάτω συμβουλές για να προσελκύσετε καλό κάρμα στη ζωή σας.

6 τρόποι για να δημιουργήσετε καλό Κάρμα

Πείτε την αλήθεια

Κάθε φορά που λέτε ένα ψέμα, ακόμα κι αν είναι ένα μικρό, βάζετε τον εαυτό σας στη διαδικασία της εξαπάτησης. Επίσης, οι άλλοι δεν θα σας εμπιστεύονται τόσο πολύ από τη στιγμή που θα μάθουν ότι έχετε πει ψέματα. Το παλιό ρητό “η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική” εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα – λέγοντας την αλήθεια προσελκύεται ανθρώπους που λένε και αυτοί την αλήθεια. Όχι μόνο θα προσελκύσει αξιόπιστους ανθρώπους στη ζωή σας, αλλά θα νιώσετε καλύτερα γνωρίζοντας ότι ζείτε αυθεντικά, χωρίς να χρειάζεται να καλύψετε ψέματα με περισσότερα ψέματα. Το ψέμα γίνεται κουραστικό από κάποια στιγμή και ύστερα, άρα μπορούμε να πούμε πως είναι καλύτερο και για την υγεία σας να προτιμάτε να είστε ειλικρινείς από το να ψεύδεστε.

Ζήστε με Νόημα και Σκοπό

Οτιδήποτε κάνετε στη ζωή, κάντε το πλήρως και να θέστε στόχους για αυτά που θέλετε. Μην φοβάστε να ακολουθήσετε τους στόχους σας, και προσπαθήστε να βοηθήσετε και άλλους καθώς διανύετε αυτό το ταξίδι της εκπλήρωσης. Βάλτε έξω τον πραγματικό σας εαυτό και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε και το σύμπαν θα σας στείλει  εμπειρίες και ανθρώπους που ταιριάζουν με την ενέργειά σας.

Βοηθήστε τους Ανθρώπους

Επεκτείνοντας αυτό που αναφέραμε προηγουμένως, βοηθώντας τους άλλους δημιουργείτε καλό κάρμα, επειδή οι άλλοι είναι πιο πιθανό να σας βοηθήσουν όταν το χρειαστείτε. Θα εκτιμήσουν τη βοήθειά σας, και θα αφήσετε ένα σημάδι στη ζωή τους. Για να μην αναφέρουμε, ότι όταν βοηθάτε τους άλλους, βοηθάτε και τον εαυτό σας. Εάν αισθάνεστε ένα κενό και χαμένοι τον τελευταίο καιρό, απλά προσφέρετε τη βοήθειά σας σε κάποιον. Ο καθένας μας χρειάζεται ένα σκοπό στη ζωή, και η βοήθεια των άλλων ανθρώπων θα πρέπει είναι ένα μέρος αυτού του σκοπού.

Διαβάστε επίσης: 10 Φράσεις που θα σας Βοηθήσουν να Αφήσετε πίσω το Παρελθόν και να Ζήσετε το Τώρα.

Διαλογιστείτε

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, απλά κοιτάξτε μέσα σας και ηρεμήστε το μυαλό σας. Δώστε προσοχή στις σκέψεις στο μυαλό σας, και βεβαιωθείτε ότι παραμένουν θετικές, έτσι ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να προσελκύετε θετικά πράγματα. Όταν οι σκέψεις σας γίνονται άσχημες, είστε πιο επιρρεπείς στο κακό κάρμα, επειδή δεν έχετε αφήσει χώρο στο μυαλό και την καρδιά σας για την ροή της συμπαντικής ενέργειας. Είναι σημαντικό να συνδέεστε με τον υψηλότερο εαυτό σας και να να καθαρίζετε συχνά το μυαλό σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βγάλετε ό,τι καλύτερο έχετε προς τα έξω και αποπνέετε καλή ενέργεια στους γύρω σας.

 Συμπόνια και καλοσύνη

Αν θέλετε συμπόνια και καλοσύνη από τους άλλους, θα πρέπει τη δώσετε και εσείς. Η ζωή λειτουργεί σε κύκλους του δούναι και λαβείν, και όσο περισσότερα δώσετε, τόσο περισσότερο θα λάβετε. Ο καθένας μας δίνει σκληρές μάχες σε καθημερινή βάση, οπότε να θυμάστε να δείχνετε καλοσύνη σε αυτούς και να συμπάσχετε με τους αγώνες τους. Προσπαθήστε να βοηθήσετε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείτε μοιράζοντας  καλοσύνη.

Να κοιτάτε την ευρύτερη εικόνα

Αν και η ζωή μπορεί να φαίνεται σαν μια σειρά από ανεξέλεγκτα, αποτρόπαια γεγονότα
στην επιφάνεια, να θυμάστε να κοιτάτε παραπέρα και να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ποιός είναι ο πραγματικός σας σκοπός. Όλοι ήρθαμε εδώ για να διορθώσουμε το παλιό κάρμα και να γίνουμε οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας. Να φέρνετε αυτή τη σκέψη στο μυαλό σας κάθε πρωι που ξυπνάτε. Οι σκέψεις και οι πράξεις σας σήμερα αντιπροσωπεύουν κάποιον που θέλει καλά ή κακά πράγματα να συμβούν; Μπορείτε να προσελκύσετε θετικά γεγονότα και ανθρώπους στη ζωή σας υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας ότι προέρχεται από ένα μέρος αγνής αγάπης, ενσωματώνοντας αυτή την ενέργεια.

Αυτός ο κόσμος θα μπορούσε χρησιμοποιήσει πολύ περισσότερη καλή ενέργεια, και όλα μπορούν να ξεκινήσουν από εσάς. Μπορείτε να αντανακλάσετε αυτήν την ενέργεια σε άλλους, και έτσι να αλλάξετε τον κόσμο. Σταματήστε να αισθάνεστε τόσο μικροί, έχετε όλο το σύμπαν μέσα σας!

Διαβάστε επίσης: 15 απλά μαθήματα ζωής του Γουέιν Ντάιερ που θα αλλάξουν τη ζωή σας

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook