Μηλόκρεμα με Γάλα Καρύδας: Χορτοφαγική, Χωρίς Ζάχαρη και Γλουτένη

Υλικά για τη μηλόκρεμα (για 4 άτομα)

  • 2 μεγάλα μήλα
  • Μισό λίτρο γάλα καρύδας
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3 κουταλιές άμυλο αραβόσιτου (corn flour)
  • Κανέλα Κεϋλάνης
  • Στέβια

Διαδικασία

  • Καθαρίστε τα μήλα και κοψτε τα σε φέττες
  • Βαζετε 2 ποτήρια γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε τα μήλα μέσα να βράσουν
  • Όταν μαλακώσουν τα μήλα αφαιρεστε από την φωτιά και περάστε τα από το μπλεντερ να γίνουν ένα με το γάλα και αφήστε το για λίγο να κρυώσει.
  • Σε ενα ποτήρι νερό διαλύστε καλά 3 κουταλιές της σούπας άμυλλο αραβόσιτου (corn flour) .
  • Αναμείξετε το μαζί με το μείγμα απο το γάλα και βάλτε το στην φωτιά.
  • Προσθεστε μερικές σταγόνες υγρής Στέβιας.

Σε χαμηλή φωτιά ψήνετε ανακατεύοντας καλά με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα . Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτετε λίγο νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να πετύχετε την σωστή πυκνότητα. Η κρέμα όταν αρχίζει να κοχλάσει πρέπει να είναι ρευστή αλλά να “στέκεται” στην κουτάλα σας.


Ρίξτε την κρέμα μέσα σε μικρά μπολ και αφήστε την να κρυώσει. Μπορείτε αν θέλετε προαιρετικά να βάλετε στον πάτο κάποιο ψιλοκομμένο φρούτο για να δώσετε πιο ενδιαφέρον γεύση στην κρέμα ( π.χ ψιλοκομμένη φορμόζα, σταφύλι κ.ο.κ)

Διαλέξετε κάποιο γλυκόξινο φρούτο για να κάνει αντίθεση με την κρέμα και
Αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας λίγη κανέλα, αν επιθυμείτε.

Η μηλοκρεμα είναι πολύ γευστική αλλά χωρίς καθόλου ζάχαρη, χωρίς ζωικό γάλα και χωρίς γλουτένη κατάλληλη για άτομα με κοιλιοκάκη και χορτοφάγους
Καλά θα κάνουμε να αποφεύγουμε την ζάχαρη καθώς έχει πολλές αρνητικές συνέπειες

via georgefotografos.blogspot.gr