Εάν πάσχετε από κατάθλιψη ή απλώς αισθάνεστε λυπημένοι, σας προτείνουμε κάποιους αποτελεσματικούς και φυσικούς τρόπους για να αυξήσετε τη σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη στον εγκέφαλό σας , ώστε να ξαναγίνετε χαρούμενοι.

Συχνά, όταν οι άνθρωποι όταν αισθάνονται λυπημένοι, προσπαθούν να ανεβάσουν το ηθικό τους με τον πιο εύκολο και βολικό τρόπο που γνωρίζουν.

Κάποιες φορές προσκολλώνται στην τηλεόραση και καταναλώνουν άφθονες ποσότητες junk food, και άλλες φορές καταναλώνουν ουσίες που αλλοιώνουν τη διαύγεια της σκέψης, όπως το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. Αυτές οι μέθοδοι μπορεί να είναι προσωρινά αποτελεσματικοί,αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων σας αφήσει ακόμα χειρότερα από ό, τι κάνατε πριν. Αυτές οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται τόσο συχνά επειδή είναι εύκολες και  δεν απαιτούν καμία προσπάθεια από εσάς.

Τι θα κάνατε αν σας λέγαμε ότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να ανεβάσετε το ηθικό σας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ίσως επ ‘αόριστον; Αυτοί οι τρόποι απαιτούν λίγο περισσότερη προσπάθεια και συγκέντρωση, όμως, τα οφέλη τους υπερισχύουν κατά πολύ των προσωρινών ανθυγιεινών μεθόδων.

Αυξήστε τη Σεροτονίνη και τη Ντοπαμίνη στον Εγκέφαλό σας με Φυσικό τρόπο

Όλα όσα χρειάζεστε για να  αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι είναι στην πραγματικότητα ήδη εκεί, στο μυαλό σας.

Χημικές ουσίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ενδορφίνες, οξυτοκίνη, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη εμφανίζονται φυσικά στο μυαλό μας και μας κάνουν χαρούμενους, όμως, μερικές φορές χρειάζεται να ξαναγεμίσετε τα αποθέματα! Αν είστε έτοιμοι να αφήσετε στην άκρη το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και να γίνετε ένας χαρούμενος άνθρωπος, συνεχίστε την ανάγνωση.

Ένας τρόπος για να ενεργοποιήσετε τις ενδορφίνες σας, ενώ αυξάνετε τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης σας, είναι να αρχίσετε να κινείστε. Η σωματική άσκηση είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι και να ανακουφιστείτε από την πίεση. Αν δεν είσαστε λάτρεις του γυμναστηρίου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές. Από μια αθλητική ομάδα μέχρι και σκέιτμπορντ ή αναρρίχηση, φροντίστε να βρείτε κάτι που σας αρέσει.

Όταν βάζετε σε λειτουργία το σώμα σας, αυξάνεται η ροή του οξυγόνο στον εγκέφαλό σας και αυτό σας βοηθά να σκεφτείτε.

Οι καλλιτέχνες συχνά ισχυρίζονται ότι μια βόλτα σε ένα όμορφο μέρος είναι ικανή να τους προσφέρει πολλές νέες δημιουργικές ιδέες. Το να γίνετε δημιουργικοί είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλό σας. Όταν εστιάζετε σε κάτι που δημιουργείτε, είτε πρόκειται για μια ζωγραφιά, είτε όταν γράφετε ένα τραγούδι, το μυαλό σας συγκεντρώνεται σε αυτό που δημιουργείτε, απαλλάσσεται απο τις αγχώδεις σκέψεις και μπαίνει σε μια κατάσταση διαλογισμού. Το επόμενο βήμα από εδώ και πέρα θα ήταν να δοκιμάσετε τον διαλογισμό. Ο διαλογισμός και οι πρακτικές αυτεπίγνωσης σωπαίνουν το μυαλό και το εγώ, τα οποία είναι συχνά υπεύθυνα για την δυστυχία και την αρνητικότητα. Αυτές οι πρακτικές θέλουν αρκετή προσπάθεια στην αρχή, αλλά μπορεί τελικά να αλλάξουν τη στάση ζωής σας και να συμβάλλουν στο να γίνεται ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να σωπάσετε το μυαλό είναι η μουσική.

Όποιο  και είναι το είδος της μουσικής που σας αρέσει, όταν ακούτε τα τραγούδια που αγαπάτε, αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι. Τον τελευταίο καιρό, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να αποδεικνύουν ότι η μουσική μπορεί να έχει ακόμα και θετικές επιδράσεις στο σώμα σας και στη σωματική σας υγεία!

Ένα από τους πιο δύσκολους, αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι, είναι να τρώτε πιο υγιεινά τρόφιμα. Το έντερο μπορεί να φαίνεται σαν ένα όργανο απομακρυσμένο απο τον εγκέφαλο, που δεν έχει καμία σχέση με την ψυχική υγεία, όμως, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ακριβώς το αντίθετο. Αν τρώτε συχνά πρόχειρα, κακής ποιότητας φαγητά που αναστατώνουν το στομάχι σας, αναστατώνετε και το μυαλό σας .Από
την άλλη πλευρά, τα υγιεινά τρόφιμα μπορεί να αντιστρέψουν τις βλάβες και να βελτιώσουν τη λειτουργία του εντέρου σας, ως εκ τούτου, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο και την ψυχική σας υγεία. Η αποτοξίνωση του σώματος σας, θα βελτιώσει σημαντικά το έντερό σας και την ψυχική σας υγεία. Η αποχή από το  αλκοόλ ή και τα ναρκωτικά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αποτοξίνωση του σώματος. Παρόλα αυτά  όμως, αν χρειάζεστε ένα ποτό κάποια στιγμή, δεν είναι πρόβλημα! Επιλέξτε το κόκκινο κρασί, δεδομένου ότι είναι στην πραγματικότητα γεμάτο με αντιοξειδωτικά.

Το κλειδί είναι να μην προσπαθείτε τα πάντα ταυτόχρονα.


Διαλέξτε να επικεντρωθείτε σε ένα σημαντικό πράγμα τη φορά, όπως το να τρώτε υγιεινά. Ενώ αλλάζετε  τις διατροφικές σας συνήθειες να περάσουν λίγο χρόνο από την πλευρά ακούγοντας μουσική ή δημιουργώντας κάτι χωρίς όμως να πιέζεστε. Καθώς σιγά-σιγά αυξάνετε τις ορμόνες τις ευτυχίας του του εγκεφάλου σας, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, με φυσικό τρόπο, θα κάνετε τον εαυτό σας έναν πολύ πιο ευτυχισμένο άνθρωπο.