Οι διατροφικές μας συνήθειες επηρεάζουν το σώμα και τον οργανισμό μας περισσότερο από ό, τι νομίζουμε. Εάν υποφέρετε από ακμή, ίσως είναι καιρός να παρατηρήστε τη διατροφή σας, καθώς η καθημερινή διατροφή μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας. Πολλές μελέτες έχουν πλέον αποδείξει ότι η υγεία του δέρματός μας συνδέεται με αυτό που καταναλώνουμε.

Θα θέλατε να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από την ακμή; Συνεχίστε την ανάγνωση!

Σκοπός μας είναι η υγεία του δέρματός σας, οπότε το άρθρο μας προτείνει κάποιες διατροφικές αλλαγές, όπως η διακοπή ορισμένων τροφών, που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ακμή! Ετοιμαστείτε να αποκτήσετε φρέσκο, καθαρό και λαμπερό δέρμα!

Τι είναι η ακμή;

Η ακμή θεωρείται “ασθένεια” που επηρεάζει τους ελαιογόνους αδένες και τους πόρους του δέρματος. Η διάγνωση δεν περιορίζεται πλέον στο πρόσωπο, καθώς υπάρχουν αναφορές για ακμή που εξαπλώνεται σε όλο το σώμα, ενώ πολλά άτομα που υποφέρουν δεν γνωρίζουν με ποιον τρόπο θα απαλλαγούν από την ακμή. Ο κόσμος μας είναι τοξικός και μάλιστα γίνεται όλο και περισσότερο τοξικός κι επικίνδυνος, ενώ η διατήρηση της υγείας και της ακεραιότητας του σώματός μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι ρύποι, η υπερβολική ποσότητα ελαίου και άλλες τοξικές ουσίες φράζουν τους πόρους στο πρόσωπο και σε άλλες περιοχές του σώματος, προκαλώντας αυτά τα ανόργανα εξογκώματα που είναι γνωστά ως «ακμή».

Ποια είναι η πραγματική αιτία της ακμής

Η παραγωγή υπερβολικού σμήγματος ή υπερβολικής λιπαρότητας κάτω από το ανώτερο στρώμα του δέρματος σχετίζεται άμεσα με την αύξηση και τη μείωση των επιπέδων ινσουλίνης στην κυκλοφορία του αίματος. Εάν η διατροφή σας είναι τέτοια ώστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να είναι τα κατάλληλά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, δεν χρειάζεται να παραχθεί μεγαλύτερη ποσότητα ελαίου από τους ελαιογόνους αδένες. Έτσι, δεν προκαλείται ακμή. Εάν η διατροφή σας περιέχει τροφές που προκαλούν αύξηση και μετέπειτα πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τότε πιθανότατα αυτό θα γίνει εμφανές στο πρόσωπό σας. Εάν επιθυμείτε να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από την ακμή, ένας είναι ο τρόπος: Αλλάξτε τη διατροφή σας!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΚΜΗ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ:

Το ψωμί…ψωμάκι

Το ψωμί ευθύνεται για την ακμή! Ο πραγματικός ένοχος εδώ είναι η γλουτένη, η οποία προκαλεί έντονη αύξηση της παραγωγής ινσουλίνης. Αυτό φράσσει τους πόρους σε κάθε περίπτωση. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε το ψωμί, επιλέξτε αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη ή άζυμα σκευάσματα για να ικανοποιήσετε αυτή την επιθυμία. Κι όταν νιώσετε επιθυμία για ένα καλό burger, τυλίξτε το σε ζουμερό μαρούλι για να αποφύγετε το ψωμί. Η απόλαυση είναι μεγάλη και χωρίς πολλές ενοχές.

Κουλούρια

Απαλλαγείτε από την ακμή με φυσικό τρόπο κόβοντας αυτά τα στρογγυλά ψωμάκια γεμάτα γλουτένη. Επίσης, θα πρέπει να διακόψετε ή να περιορίστε τροφές που περιέχουν ραφιναρισμένα άλευρα όσο είναι δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση δεν τα χρειάζεστε – αντ ‘αυτού, δοκιμάστε κάποιες αλοιφές τυριού σε κρακεράκια ολικής ή πολύσπορα (με λιναρόσπορο π.χ.), ή μερικές φέτες αγγουριού σαν μεσημεριανό σνακ.

Σοκολάτα γάλακτος

Η μαγική σοκολάτα γάλακτος όχι μόνο είναι γεμάτη ζάχαρη, αλλά εμπεριέχει πλήθος χημικών ουσιών που προκαλούν ακμή και απελευθερώνονται σε ολόκληρο το σώμα μόλις δαγκώσουμε την πρώτη μπουκιά! Εάν πρέπει να δοκιμάσετε μια γλυκιά αμαρτία, επιλέξτε βιολογική μαύρη σοκολάτα και απολαύστε με μετριοπάθεια.

Γάλα και γαλακτοκομικά

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά που καταναλώνουμε καθημερινά προκαλούν ινσουλινογόνο δράση στο σώμα, οπότε το σώμα παράγει περισσότερη ινσουλίνη από ό,τι απαιτείται για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Αυτό δεν κάνει καλό στο δέρμα μας. Επιπλέον, το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα ενεργοποιούν την απελευθέρωση ορμονών στον οργανισμό, οι οποίες καταστρέφουν την επιδερμίδα μας. Καλύτερα να αποφύγετε εντελώς τα γαλακτοκομικά. Επιλέξτε κάποιο κατεψυγμένο παρασκεύασμα βουτύρου αμυγδάλου για επιδόρπιο, αντί για τον τυποποιημένο παγωτό βανίλια. Απαλλαγείτε από την ακμή με φυσικό τρόπο, αντικαθιστώντας μερικές από τις πολύ συνηθισμένες τροφές της καθημερινότητάς σας.

Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά είναι η απόλυτα χειρότερη «τροφή», γνωστή για την πρόκληση ακμής. Σύμφωνα με μελέτες τα αναψυκτικά είναι εξίσου καταστροφικά με το αλκοόλ – και σε κάθε περίπτωση, τα νέα ευρήματα μας λένε ότι δεν πρέπει να καταναλώνουμε αναψυκτικά χωρίς ενοχές. Η καλύτερη λύση είναι να διακόψουμε την κατανάλωση των αναψυκτικών και να τα αντικαταστήσουμε με νερό με φρέσκο ​​λεμόνι ή με ένα αναζωογονητικό παγωμένο τσάι!

Η γνώση είναι δύναμη – αυτό είναι γεγονός! Είδατε με ποιον τρόπο μπορείτε σταδιακά να απαλλαγείτε από την ακμή κάνοντας μικρές αλλαγές στη διατροφή σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φροντίσετε τη διατροφή σας γενικά, οπότε η απομάκρυνση της ζάχαρης, της γλουτένης και των γαλακτοκομικών θα φέρουν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και οι συνέπειες της φροντίδας του σώματός μας αντανακλώνται σε κάθε επίπτωση στον οργανισμό μας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επανεξετάσετε την πιθανότητα τη διατροφή σας και να απομακρύνετε ορισμένες από αυτές τις τοξικές ουσίες από τη διατροφή σας και σύντομα θα δείτε αποτελέσματα που θα σας καταπλήξουν. Το δέρμα  σας θα είναι πιο υγιές, πιο ευτυχισμένο και θα ακτινοβολεί υγεία και φρεσκάδα!

Διαβάστε επίσης: Κυστική Ακμή: 10 Φυσικοί και Πραγματικά Αποτελεσματικοί Τρόποι Θεραπείας!

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

Facebook Comments