Ένα καλό ποδόλουτρο μπορεί να είναι ένας χαλαρωτικός τρόπος για να τελειώσετε τη μέρα σας, και εάν χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο, τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν! Το πλύσιμο και το μούλιασμα των ποδιών είναι μια χαλαρωτική και απολαυστική πράξη αυτοφροντίδας που θα σας ωφελήσει ειδικά εάν αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα υγείας στα οποία μπορεί να βοηθήσει το μηλόξυδο.

Μουλιάστε τα Πόδια σας σε Μηλόξυδο. Τα Αποτελέσματα θα σας Καταπλήξουν!

Χαλαρώστε αυτά τα κουρασμένα πόδια σε ένα ζεστό ή δροσερό λουτρό με μηλόξυδο στο τέλος της ημέρας για να καθαρίσετε, να απολεπίσετε και να θεραπεύσετε τα πόδια σας. Το ξύδι είναι ένα ήπιο οξύ που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος και να αναζωογονήσει τα πόδια σας και το μηλόξυδο έχει ένα πολύ ευχάριστο άρωμα.

Το ξύδι ή το οξικό οξύ παράγεται με τη ζύμωση φυσικών σακχάρων σε αλκοόλη και στη συνέχεια δευτερογενή ζύμωση σε οξικό οξύ. Το ξύδι από μήλα είναι ασθενές οξύ και συνήθως περιέχει 4 έως 8% οξικό οξύ. Για αιώνες, το ξύδι έχει χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό και απολυμαντικό. Ο Ιπποκράτης αναφέρθηκε στις φαρμακευτικές του ιδιότητες και η Βίβλος περιέχει αναφορές στις καταπραϋντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

Πώς να κάνετε ένα Ποδόλουτρο με Μηλόξυδο

Υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες, αλλά φροντίστε να αγοράσετε ένα που έχει μερικά κατακάθια που επιπλέουν στο κάτω μέρος της φιάλης. Αυτό το κατακάθι που μοιάζει σαν να έπρεπε να έχει φιλτραριστεί είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ ευεργετικό μέρος του ξυδιού.

Χρησιμοποιήστε μια λεκάνη και γεμίστε περίπου τα δύο τρίτα με ζεστό νερό από τη βρύση. Αρκετά ζεστό ώστε να αισθάνεστε άνετα, αλλά όχι πολύ ζεστό για το δέρμα σας. Αν είναι μια ζεστή μέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δροσερό νερό. Χρησιμοποιήστε από μισό φλιτζάνι έως 1 φλιτζάνι μηλόξυδο.

Μουλιάστε τα πόδια σας για έως και 30 λεπτά. Το μηλόξυδο έχει ένα αχνό άρωμα που εξασθενεί αφού βγάλεις τα πόδια σου από τη λεκάνη. Μπορείτε να τα ξεπλύνεις με δροσερό, καθαρό νερό ή να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά.

Διαβάστε επίσης: Μην σπαταλάτε τα χρήματα σας σε πεντικιούρ: Χρησιμοποιήστε αυτά τα 2 συστατικά και κάντε τα πόδια σας όμορφα!

Προβλήματα Υγείας στα οποία μπορεί να Βοηθήσει το Ποδόλουτρο με Μηλόξυδο

* Ανακουφίζει από τσίμπημα μέλισσας

* Χαλαρώνει τους μύες ποδιών

* Ανακουφίζει τον πόνο από μικρά εγκαύματα από τον ήλιο

* Θεραπεύει το ξηρό δέρμα

* Στη θεραπεία κάλων

* Στη θεραπεία της ονυχομυκητίασης

*Για τους κάλους και μυρμηγκιές

* Πρόληψη ή την αντιμετώπιση της κακοσμίας των ποδιών

* Για τα σημάδια ηλικίας ή τις κηλίδες

* Στη θεραπεία της μυκητίασης των ποδιών (πόδι αθλητή)

* Για το σκασμένο δέρμα στις φτέρνες

Έρευνες δείχνουν ότι 2% έως 3% οξικό οξύ in vitro αναστέλλει την ανάπτυξη των Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, mirabilis Proteus και Streptococcus pyogenes. Η θανάτωση των βακτηρίων που μπορούμε να μεταφέρουμε στα σπίτια μας από τα πόδια μας είναι επίσης ένας μεγάλος λόγος για να δοκιμάσετε να μουλιάσετε τα πόδια σας σε ένα διάλυμα με ξύδι μηλίτη μήλου.

Το διάλυμα με ξύδι αναφέρεται περιγραφικά στην ιατρική και νοσηλευτική βιβλιογραφία ως θεραπεία για τον ονυχομύκητα, το πόδι του αθλητή, καθώς και για χρήση ως απολεπιστικό για το ξηρό δέρμα. Το συνιστώμενο συχνά μείγμα είναι ένα μέρος ξύδι σε δύο μέρη ζεστό νερό.. Η μακροχρόνια χρήση αντενδείκνυται λόγω της πιθανότητας ερεθισμού του δέρματος.

Επειδή το ξύδι μηλίτη μήλου είναι ήπιο οξύ, πρέπει να είστε προσεκτικοί για το πώς το δέρμα σας θα αντιδράσει σε επαφή μαζί του. Αφαιρέστε τα πόδια σας από το λουτρό και ξεπλύνετε με νερό αν αρχίσετε να έχετε μια δερματική αντίδραση που αισθάνεται σαν να καίει ή κνησμό.

Άλλες Πιθανές Οφέλη για την υγεία ενός μηλίτη μηλίτη Ξύδι ποδιών Ξύρισμα

Μπορούμε να απορροφήσουμε ξύδι  μήλου μηλίτη μέσω του δέρματός μας και να πάρουμε τα οφέλη για την υγεία από αυτό; Απορροφούμε πολλά πράγματα μέσω του δέρματός μας, συμπεριλαμβανομένων ελαίων, καλλυντικών, τοξικών ουσιών και βιταμινών. Τα μεταλλικά στοιχεία και τα ένζυμα του ξιδιού μήλου  μπορεί επίσης να είναι κάτι που μπορούμε να πάρουμε μέσα από το δέρμα των ποδιών μας.

Μιλώντας για τα οφέλη για την υγεία των μηλόξυδο, ερευνητές στο Life Science Εφημερίδα λένε «Το ξύδι μηλίτη έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά εδώ και πολλά χρόνια για τη θεραπεία ενός ορισμένου αριθμού ασθενειών συμπεριλαμβανομένης της υπερλιπιδαιμίας η οποία είναι γνωστή ως παράγοντας κινδύνου για αθηροσκλήρωση. Η έγκαιρη πρόληψη και η αγωγή της αθηροσκλήρωσης μπορεί να αποτρέψει τις επιπλοκές των καρδιαγγειακών παθήσεων. Αν και το ποδόλουτρο με μηλόξυδο δεν είναι ικανό να σας βοηθήσει να μειώσει τον κίνδυνο αρτηριοπάθειας, η κατάποση μηλόξυδου μπορεί να σας βοηθήσει σε άλλα θέματα υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί.

Διαβάστε επίσης: Μηλόξυδο!10 λόγοι φανταστικοί λόγοι για να το χρησιμοποείτε καθημερινά.