Τυρί Cottage! Δείτε ποια οφέλη προσφέρει στην υγεία μας!
Το τυρί Cottage είναι γνωστό επειδή έχει χαμηλά λιπαρά. Αλλά τι είναι πραγματικά το τυρί cottage, και είναι για ποιους λόγους είναι σημαντικό για την υγεία μας;

Το τυρί Cottage είναι ένα απαλό, κρεμώδες άσπρο τυρί που τυπικά θεωρείται φρέσκο ​​ αφού δεν περνάει διαδικασία ωρίμανσης. Το τυρί cottage παράγεται από τυρόπηγμα παστεριωμένου αγελαδινού γάλακτος και η ποσότητά του σε λιπαρά ποικίλει από καθόλου έως κανονική. Παράλληλα, κυκλοφορεί και σε σκεύασμα τυριού χωρίς λακτόζη αλλά και σε τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.

Τι συμβαίνει λοιπόν με το τυρί cottage; Είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι προσφέρει τεράστια οφέλη στον οργανισμό μας. Κατ΄αρχάς, το τυρί cottage βοηθά στην απώλεια βάρους, αποτοξινώνει τον οργανισμό και βοηθά στην κέτωση – και δεν είναι μόνο αυτό!

Ας δούμε μερικά από τα κορυφαία οφέλη του cottage!

Οφέλη του τυριού cottage!

Τα τυροκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φώσφορο,  σελήνιο, ριβοφλαβίνη και ασβέστιο. Δηλαδή,  ένα φλιτζάνι τυρί cottage περιέχει 28 γραμμάρια πρωτεΐνες με πολύ χαμηλά λιπαρά, που ανέρχονται σε ποσοστό του 1%.

Επιπλέον, το τυρί cottage αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής Budwig. Στην ουσία, η δίαιτα αυτή θεωρεί ότι «η υγεία των κυττάρων βελτιώνεται καταναλώνοντας ένα μείγμα τυριού cottage (κουάρκ), λιναρόσπορου και λιναρόσπορου».

Ας δούμε μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό το τυρί cottage.

 1. Περιέχει B12

Η βιταμίνη Β12 δεν βρίσκεται μόνο σε προϊόντα κρέατος. Το τυρί Cottage προσφέρει περίπου ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης της θρεπτικής αυτής ουσίας. Χρειαζόμαστε Β12 επειδή βοηθά στη λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου, των νεύρων, των κυττάρων του αίματος και άλλων λειτουργιών που είναι σημαντικές για τον οργανισμό μας.

Το σύμπλεγμα Β12 βοηθά στη μείωση των υψηλών επιπέδων ομοκυστεΐνης στο αίμα, ειδικά όταν συνδυάζεται με φολικό οξύ και βιταμίνη Β6. Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι η υπερβολική ποσότητα ομοκυστεΐνης μπορεί να γίνει τοξική και να προκαλέσει καρδιακά και νευρολογικά προβλήματα. Αυτή την περίοδο διεξάγονται μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις της Β12 σε παιδιά στο Νεπάλ, εξετάζοντας την ιδιότητα της Β12 που αφορά την βελτίωση της νευροαναπτυξιακής λειτουργίας και της συνολικής ανάπτυξης. (12)

 1. Βοηθά στη δόμηση των οστών και καταπολεμά την οστεοπόρωση.

Το τυρί Cottage έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο και όταν συνδυάζεται με ασβέστιο, βοηθά στην ισχυρή δόμηση των οστών. Σύμφωνα με μελέτες ένα φλιτζάνι τυρί cottage περιέχει περίπου 138 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου. (3)  Σύμφωνα με μελέτες, η οστεοπόρωση ταλαιπωρεί περισσότερο τις γυναίκες. (4)

 1. Ενισχύει την αποτοξίνωση χαρίζοντας στον οργανισμό ενέργεια.

Ο φωσφόρος βοηθά στη δόμηση ισχυρών οστών και εξισορροπεί τα οξέα του οργανισμού και βοηθά στην αποβολή των άχρηστων ουσιών. (5) Ο φωσφόρος επηρεάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο το σώμα διαχειρίζεται την ενέργεια, μειώνει τους μυϊκούς πόνους, βοηθά στην αναδόμηση των ιστών και των κυττάρων. Παράλληλα, ενισχύει την απορρόφηση των βιταμινών Β, οι οποίες είναι καθοριστικές για την υγιή παραγωγή ενέργειας. Η απουσία φωσφόρου ίσως μας οδηγήσει σε σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

 1. Βοηθά στην απώλεια βάρους.

Το τυρί Cottage είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη βοηθά στην απώλεια βάρους, επειδή δημιουργεί αίσθημα πληρότητας, ενισχύει τη δημιουργία μυών, γεγονός που βοηθά στην καύση θερμίδων. Η απώλεια βάρους είναι σημαντική, εφ΄όσον η παχυσαρκία ενδεχομένως να οδηγήσει σε παθήσεις όπως η υπέρταση, ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις, οι χολόλιθοι και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Σύμφωνα με μελέτες μια υγιής διατροφή με μειώνει την περίμετρο της μέσης, αυξάνει τα επίπεδα HDL χοληστερόλης και μειώνει τα επίπεδα LDL. (6) Ταυτόχρονα, βοηθάει στη μείωση των επιπέδων της ορμόνης της πείνας, της γκρελίνης. (7)

 1. Βοηθά στη διαδικασία της κέτωσης.

Τα υγιή λίπη είναι μια καλή επιλογή για τη διαδικασία κέτωσης. Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε διαδικασία κέτωσης, το σώμα χρησιμοποιεί λίπος για ενέργεια αντί για υδατάνθρακες ή γλυκογόνο, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Ωστόσο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε με μια κετογονική δίαιτα. (89)

Πώς να εντάξουμε το τυρί Cottage στην διατροφή μας.

Συνήθως μία μερίδα ισούται με ένα φλιτζάνι τυριού cottage. Εάν προσθέσετε φρούτα ή granola μισό φλιτζάνι cottage είναι ιδανική ποσότητα.

Ένα φλιτζάνι (226 γραμμάρια) τυριού cottage χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, με λιπαρά 1% περιέχει περίπου: (10)

 • 163 θερμίδες
 • 6.1 γραμμάρια υδατάνθρακες
 • 28 γραμμάρια πρωτεΐνης
 • 2,3 γραμμάρια λίπους
 • 303 χιλιοστόγραμμα φωσφόρου (30% Σ.Η.Π)
 • Σελήνιο 20,3 μικρογραμμαρίων (29% Σ.Η.Π.)
 • 1,4 μικρογραμμάρια βιταμίνης Β12 (24% Σ.Η.Π.)
 • 0,4 mg ριβοφλαβίνη (22% Σ.Η.Π.)
 • 138 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου (14% Σ.Η.Π.)
 • 0,2 mg βιταμίνης Β6 (8% Σ.Η.Π.)
 • 27,1 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος (7% Σ.Η.Π.)
 • 194 χιλιοστόγραμμα κάλιο (6% Σ.Η.Π.)
 • 0,9 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου (6% Σ.Η.Π.)
 • 0,5 χιλιοστογραμμομόριο παντοθενικού οξέος (5% Σ.Η.Π.)

Τυρί Cottage εναντίον ελληνικού γιαουρτιού: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Ο αγώνας είναι ντέρμπυ! Το τυρί Cottage έχει περισσότερες θερμίδες και περισσότερες πρωτεΐνες. Το γιαούρτι είναι πιο φτωχό σε λιπαρά, ωστόσο ίσως έχει περισσότερους υδατάνθρακες. Παράλληλα, πολλές φορές το γιαούρτι έχει λιγότερα λιπαρά, αλλά μπορεί να περιέχει περισσότερη ζάχαρη. Ωστόσο, το γιαούρτι περιέχει λιγότερο νάτριο.

Γενικά, το γιαούρτι έχει το πλεονέκτημα ότι περιέχει περισσότερα προβιοτικά που βοηθούν στην υγεία του εντέρου αν και υπάρχουν τύποι τυριού cottage που περιέχει προβιοτικά. (1112)

Τυρί Cottage και άλλα τυριά!

Το τυρί Cottage είναι ο νικητής σε κάθε υγιεινή επιλογή. Σύμφωνα με το British Heart Foundation, το mascarpone, το stilton, το τσένταρ, η παρμεζάνα και το brie είναι πλούσια σε λιπαρά, οπότε το cottage υπερτερεί. (13)

Πού βρίσκουμε τυρί Cottage!

Μπορείτε να προμηθευτείτε τυρί cottage στο σούπερ μάρκετ ή σε κάθε καλό παντοπωλείο. Επειδή η γεύση του είναι ήπια είναι εξαιρετική επιλογή για να το συνδυάσετε με άλλα τρόφιμα. Μπορείτε να το προσθέσετε σε λαζάνια, ή να το αναμίξετε με βούτυρο και θα έχετε ένα υπέροχο άλειμμα!

Έκπληξη: Ας δούμε ένα μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό τυρί cottage:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

 • 1 παστεριωμένο βιολογικό αποβουτυρωμένο γάλα
 • 3/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι
 • 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
 • ½ φλιτζάνι οργανική κρέμα γάλακτος

ΟΔΗΓΙΕΣ:

 1. Προσθέτουμε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε στους 60 βαθμούς C και ελέγχουμε με το ειδικό θερμόμετρο.
 2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά το ξίδι. Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Το τυρόπηγμα θα αρχίσει να διαχωρίζεται από τον ορό γάλακτος και τότε καλύπτουμε με ένα κάλυμμα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μισή ώρα.
 3. Προσθέτουμε το μείγμα σε σουρωτήρι με τουλουπάνι και αφήνουμε να στραγγίσει για 5-6 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και επαναλαμβάνουμε για 3-5 λεπτά έως ότου το τυρόπηγμα κρυώσει εντελώς.
 4. Αφού κρυώσει, πιέζουμε το τουλουπάνι και μεταγγίζουμε σε δοχείο, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε το πηγμένο γάλα σε μικρά κομμάτια καθώς ανακατεύουμε.
 5. Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε την κρέμα. Διαφορετικά, αποθηκεύουμε σε δοχείο με κάλυμμα και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Ας δούμε πώς να εντάξουμε το τυρί cottage στη διατροφή μας:

 • Τηγανίτες ή βάφλες: Χρησιμοποιούμε το τυρί ως υποκατάστατο του γάλακτος.
 • Λαζάνια: Χρησιμοποιήστε το τυρί cottage αντί για τυρί ricotta, ή σε αναλογία μισό και μισό.
 • Σαλάτες: Προσθέτουμε πρωτεΐνες στις αγαπημένες μας σαλάτες.
 • Φρούτα: Ανακατεύουμε με μούρα, μπανάνες ή ροδάκινα.
 • Granola: προσθέτουμε granola και μέλι.
 • Κρέμα γάλακτος: Το τυρί Cottage είναι ένα υποκατάστατο της κρέμας.
 • Smoothies: Συνδυάστε το με λίγο γάλα και φρούτα για να έχετε ένα υπέροχο smoothie φρούτων.
 • Φρυγανιές: Αλείψτε σε κέικ, ψωμί ή φρυγανιές.
 • Ομελέτα: Προσθέστε στα αυγά σας για να έχετε επιπλέον κρέμα.
 • Κολοκύθα: Ανακατεύουμε με βιολογική κολοκύθα και προσθέτουμε καρύδια.

________________________________________

Η ιστορία του τυριού Cottage!

Το τυρί cottage πάει πίσω στους αρχαίους Αιγυπτίους, Έλληνες και Ρωμαίους, ενώ ο ίδιος ο όρος προέρχεται από τυρί που παρασκευαζόταν από Αμερικανούς αποίκους στις μικρές κατοικίες τους ή σε εξοχικές κατοικίες στη δεκαετία του 1830.

Το cottage είναι ένα μαλακό, φρέσκο ​​ τυρί που δεν έχει υποστεί ωρίμανση. Με τη συσσώρευση γάλακτος και την αποστράγγιση του ορού γάλακτος, έχουμε τυρί cottage ή τυρόγαλα. Αυτό που τα ξεχωρίζει είναι ότι το μικρό τυρόπηγμα γίνεται χωρίς πυτιά και το μεγάλο τυρόπηγμα γίνεται με πυτιά. Τι είναι η πυτιά; είναι ένα ένζυμο που παράγεται στο στομάχι μηρυκαστικών και προστίθεται για να επιταχύνει τη ζύμωση.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν καταναλώνουμε τυρί Cottage!

Το τυρί Cottage είναι υπέροχο, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε: (14)

 • Το τυρί Cottage μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά, ειδικά εάν καταναλώνουμε υπερβολική ποσότητα πρωτεϊνών. Δεδομένου ότι το τυρί cottage είναι υψηλό σε πρωτεΐνες, θα πρέπει να βρούμε την ιδανική ισορροπία.
 • Ίσως αντιμετωπίσουμε προβλήματα εάν πάσχουμε από δυσανεξία στη λακτόζη, με συμπτώματα όπως διάρροια, φούσκωμα, κράμπες, κ.λ.π. Η δυσανεξία στη λακτόζη καθιστά την πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων ένα σοβαρό ζήτημα και ίσως χρειαστεί να αποφύγετε εντελώς τα γαλακτοκομικά, αναζητώντας προϊόντα χωρίς λακτόζη.
 • Μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Εάν εμφανίσετε κνίδωση, φαγούρα, πρήξιμο ή/και δυσκολία στην αναπνοή, διακόψτε την πρόσληψη και επικοινωνήστε με το γιατρό σας.
 • Ίσως προκαλέσει υπέρταση.

________________________________________

Ανακεφαλαιώνοντας…

Αν δεν πάσχετε από κάποιο σύμπτωμα από αυτά που αναφέρονται παραπάνω, το τυρί ίσως είναι η ιδανική λύση. Βοηθά στην κετογονική διατροφή, παρέχει μεγάλη επιλογή φυτικών πρωτεϊνών και είναι πλούσιο σε φώσφορο.

Οπότε, ας βάλουμε το τυρί cottage στη διατροφή μας – είναι ένα τυρί απαλό, ευγενές και πλούσιο σε οφέλη για την υγεία!

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο naturalsoul.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Facebook Comments
2018-10-13T12:50:01+00:0013 Οκτωβρίου 2018|Κατηγορίες: Φυσικές Θεραπείες|Tags: , , |