Ο διαβήτης οφείλεται στο γεγονός ότι το πάγκρεας είτε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη, είτε δεν μπορεί να παράγει αρκετή για τις ανάγκες του σώματος. Υπάρχουν ασθενείς που υποφέρουν και από τις δύο καταστάσεις.

Η κατάσταση είναι σοβαρή.

Ο διαβήτης δεν επηρεάζει όλους τους ασθενείς με τον ίδιο τρόπο. Στην πραγματικότητα, δύο μορφές είναι αναστρέψιμες: ο διαβήτης κύησης, ο οποίος εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και ο διαβήτης τύπου 2, ο οποίος μπορεί να θεραπευθεί με την απώλεια λίπους από το πάγκρεας. Αντίθετα, ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια μόνιμη αυτοάνοση κατάσταση, όπου είναι αδύνατη η παραγωγή ινσουλίνης (1).

Ας δούμε μερικά κοινά συμπτώματα διαβήτη, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη (2)::

  • Συχνή ενούρηση
  • Έντονο αίσθημα δίψας
  • Έντονο αίσθημα πείνας – ακόμα κι αν έχετε φάει
  • Έντονη κόπωση
  • Θολή όραση
 • Τραύματα/μώλωπες που αργούν να επουλωθούν
 • Απώλεια βάρους – ακόμα κι αν τρώτε περισσότερο (τύπου 1)
 • Μούδιασμα, πόνος ή μούδιασμα στα χέρια / πόδια (τύπος 2)

Εάν το άτομο δεν ακολουθήσει θεραπεία, ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει διαβητική νευροπάθεια (νευρική διαταραχή), κετοξέωση, νεφρική νόσο, υψηλή αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικό επεισόδιο και γαστροπάρεση (καθυστερημένη γαστρική εκκένωση) (3).

Διαβάστε επίσης: 14 Πρώιμα Σημάδια ότι Έχετε ΠΟΛΥ Ανεβασμένο Σάκχαρο (και ποιες τροφές μας βοηθούν να το μειώσουμε)!

Φύλλα μάνγκο για τον διαβήτη.

Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε τον διαβήτη είναι ο έλεγχος της διατροφής σας, η άφθονη άσκηση και η αποτελεσματική ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Αυτή η απλή συνταγή μπορεί να είναι ευεργετική για τη διαχείριση της κατάστασης με φυσικούς τρόπους.

Ο καρπός του μάνγκο έχει αντιδιαβητικές, αντιοξειδωτικές, αντιιικές, καρδιοτονωτικές, υποτασικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες  (4).

Τα φύλλα και ο καρπός του μάνγκο περιέχουν μαγγιφερίνη, μια δραστική ένωση που βρέθηκε ότι μειώνει τη γλυκόζη αίματος σε αρουραίους με διαβήτη (5).

Τα φύλλα έχουν επίσης την ικανότητα να ρυθμίζουν την ινσουλίνη καθώς και να μειώνουν τυχόν εγκεφαλικές φλεγμονές που σχετίζονται με την πάθηση και προλαμβάνουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ και της άνοιας (6) που προκαλείται από διαβήτη.

Οδηγίες παρασκευής:

 • 10-15 φύλλα μάνγκο
 • 2-4 φλιτζάνια νερό

 

 1. Προσθέστε τα φύλλα σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και αφήστε να βράσουν.
 2. Απομακρύνετε από τη θερμότητα και αφήστε το μείγμα να μείνει όλη τη νύκτα.
 3. Σουρώστε το μείγμα το πρωί και καταναλώστε με άδειο στομάχι.
 4. Ετοιμάστε δόσεις κάθε βράδυ και φροντίστε να καταναλώνετε καθημερινά για τουλάχιστον 2-3 μήνες.

Αν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα φύλλα, η δοσολογία θα πρέπει να είναι ½ κουταλάκι του γλυκού δύο φορές την ημέρα, πριν από τα γεύματα.

Θα δείτε ότι πολύ σύντομα, η κατάστασή σας θα να βελτιωθεί και αυτό θα έχει επίσης θετικές επιδράσεις στο βάρος και στην ενέργειά σας!Φυσικά θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μια σωστή διατροφή και να ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού σας!

Διαβάστε επίσης: Μήπως Καταναλώνετε Πολλή Ζάχαρη; 6 Σημάδια που μας δίνει το Σώμα μας

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.