Μερικές φορές στη ζωή μας νιώθουμε μια τεράστια ματαίωση, σα να μην μπορούμε να προχωρήσουμε, ακίνητοι κι ανίκανοι να συνεχίσουμε. Όλοι το έχουμε περάσει αυτό και δεν είναι ευχάριστο. Είναι σα να προχωράμε σε μια σκοτεινή σήραγγα, χωρίς να φαίνεται πουθενά φως, λες και κολυμπάμε στον ωκεανό αλλά μια δίνη μας παρασύρει μέσα στον βυθό. Όλοι νιώθουμε κάποια στιγμή ότι δεν έχουμε κανένα κίνητρο για να σηκωθούμε όταν πέφτουμε – αν και μερικές φορές είναι καλό να στεκόμαστε λίγο πίσω για να ξεκουραστούμε. Ωστόσο, πρέπει να ανακάμψουμε και να παλέψουμε για τους στόχους μας, γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει για μας!

Εάν αισθάνεστε εξαντλημένοι και ματαιωμένοι, ίσως οι παρακάτω σοφές κουβέντες σας δώσουν ένα κίνητρο για να γεμίσετε έμπνευση και όρεξη για δουλειά!

15 Σοφές Κουβέντες που θα μας Ξεσηκώσουν!

 1. «Δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε∙ ανεξάρτητα από το τι κάνουμε, από πού προερχόμαστε, μπορούμε πάντα να δημιουργήσουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας». – Madonna

Όλοι μας εξελισσόμαστε, έτσι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας για το γεγονός ότι δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε μια δεδομένη στιγμή. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, αφοσίωση και βαθιά αναζήτηση μέσα μας για να δημιουργήσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και μπορούμε πάντα να αγωνιζόμαστε για αυτό. Μπορούμε σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνουμε τα όριά μας και να νικήσουμε τη μετριότητα. Από τη στιγμή που δεν έχουμε καταθέσει τα όπλα, θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας. Η ζωή δεν είναι εύκολη και πρέπει να πολεμάμε μέχρι τέλους, πάντα στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

 1. Ποτέ μην παραιτηθείτε από κάτι που πραγματικά επιθυμείτε. Η αναμονή είναι δύσκολη, αλλά πιο σκληρό είναι να μετανιώσουμε επειδή δεν προσπαθήσαμε να εκπληρώσουμε μια αγαπημένη επιθυμία.

Στο τέλος της ζωής μας δεν θέλουμε να κοιτάξουμε πίσω με θλίψη. Θέλουμε να ξέρουμε ότι κάναμε τα πάντα και παλέψαμε για κάθε μας όνειρο. Η ζωή υπάρχει εδώ και τώρα και μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που πάντα θέλαμε. Δεν πρέπει να παραιτηθούμε από εκείνα που μας κάνουν να νιώθουμε ζωντανοί. Ας μη σταματάμε ποτέ όταν έχουμε έναν στόχο και δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας αναγκάζει να παραιτηθούμε.

 1. “Η μάχη που δίνουμε σήμερα μας δίνει τη δύναμη που θα χρειαστούμε αύριο” – Robert Tew

Η ζωή είναι γεμάτη μάχες που πρέπει να τις δώσουμε, αλλά όσο συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, στο τέλος θα νικήσουμε. Αν η ζωή ήταν εύκολη, δεν θα νιώθαμε τόσο μεγάλη χαρά όταν επιτέλους βλέπαμε ότι έχουμε κατακτήσει τους στόχους μας.

 1. “Ένας άνθρωπος που κατακτά τον εαυτό του είναι σημαντικότερος από έναν που κατακτά χιλιάδες άνδρες στη μάχη”. – Βούδας

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στη ζωή μας, είτε το πιστεύουμε είτε όχι, είναι ο εαυτός μας. Μπορεί να γίνουμε ο χειρότερος κριτής εάν ακούμε την εσωτερική φωνή που προσπαθεί να μας νικήσει. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθουμε πρώτα απ΄όλα είναι να γίνουμε φίλοι με τον εαυτό μας, εάν θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας.

 1. “Μπορώ να αλλάξω από κάτι που μου συμβαίνει. Αλλά αρνούμαι να το αφήσω να με μειώσει. “- Maya Angelou

Οι εμπειρίες από τη ζωή μπορούν να μας αλλάξουν, σίγουρα. Ωστόσο, δεν πρέπει να μας καθορίζουν ή να μας περιορίζουν σε σχέση με τις πραγματικές μας δυνατότητες. Χρησιμοποιήστε τα εμπόδια σας ως ευκαιρίες και όχι ως δικαιολογίες.

 1. «Αυτό που κρύβεται πίσω από εμάς και ό, τι βρίσκεται μπροστά μας είναι πολύ μικρά σε σύγκριση με αυτά που βρίσκονται μέσα μας». – Ralph Waldo Emerson

Μέσα μας κρύβουμε ολόκληρο τον κόσμο, μονό αν πάψουμε να αναζητούμε τις απαντήσεις έξω από εμάς. Μπορούμε να κάνουμε ό,τι έχουμε στο μυαλό μας, εφ ‘όσον πιστεύουμε σε αυτό και στις δυνάμεις μας. Το παρελθόν και το μέλλον δεν μας καθορίζουν, μας καθορίζει μόνο εκείνο που κάνουμε την παρούσα στιγμή.

 1. “Ποτέ δεν είναι αργά για να βάλουμε κι άλλους στόχους ή να οραματιστούμε νέα όνειρα.” – C.S. Lewis.

Ανεξάρτητα από την ηλικία μας, μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε στη ζωή μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει αυτή την αλήθεια, διότι απλά δεν είναι αλήθεια. Πολλοί συνηθισμένοι άνθρωποι κάνουν ξεχωριστά πράγματα κάθε μέρα, οπότε μην περιοριστείτε στη μετριότητα με βάση αυτό που λένε ή κάνουν όσοι σας επικρίνουν. Ακολουθήστε τον δρόμο προς την ευδαιμονία σας και επιλέξετε ό,τι χαρίζει ζωή στην ψυχή σας!

 1. “Ο στόχος μου δεν είναι να είμαι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλον, αλλά να είμαι καλύτερος από τον προηγούμενο.” – Dr. Wayne W. Dyer

Το μόνο πρόσωπο που πρέπει να συγκρίνετε με τον εαυτό σας ή να ανταγωνίζεστε είναι το πρόσωπο που βλέπετε στον καθρέφτη. Ζούμε σε έναν κόσμο ανταγωνιστικό, αλλά η ζωή δεν είναι αγώνας δρόμου. Ορίστε στόχους για τον εαυτό σας και κάνετε ό, τι χρειάζεται για να τους προσεγγίσετε, αλλά μην αφήσετε τον εαυτό σας να πέσει εάν κάποιος άλλος φτάσει εκεί πιο γρήγορα από εσάς. Δεν είναι θέμα χρόνου, η ομορφιά βρίσκεται στο ταξίδι.

 1. “Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, οπότε μην τον χάνετε ζώντας τη ζωή ενός άλλου. Μην παγιδευτείτε από το δόγμα – το οποίο ζει με τις σκέψεις των άλλων. Μην αφήνετε τον θόρυβο των απόψεων των άλλων να πνίξουν τη δική σας εσωτερική φωνή. Και το πιο σημαντικό, να έχετε το θάρρος να ακολουθήσετε την καρδιά και τη διαίσθησή σας. ” Steve Jobs

Νομίζω ότι αυτός ο πολύ δυνατός λόγος μιλά από μόνος του, το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε είναι: Ποτέ δεν θα έχετε μια ευτυχισμένη ζωή εάν εκπληρώσετε τα όνειρα κάποιου άλλου. Μπορείτε είτε να κυνηγήσετε το όνειρό σας, είτε να βοηθήσετε κάποιον άλλο να χτίσει το δικό του, αλλά νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η πιο σωστή απόφαση.

 1. “Είμαι ο καλύτερος, το είπα πριν καν συνειδητοποιήσω ότι όντως ήμουν. “- Muhammed Ali

Όπως και ο παγκοσμίου φήμης μπόξερ, πρέπει να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας την αξία σας κάθε μέρα, ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι ίσως δεν το αξίζετε ακόμα. Εσείς, και μόνον εσείς, καθορίζετε την αξία σας! Οπότε, κάθε φορά που κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη, θυμηθείτε ότι είστε σημαντικοί, εκπληκτικοί και μπορείτε να κάνετε θαύματα.

 1. “Η μεγαλύτερη δόξα δεν είναι όσο βρισκόμαστε στην κορυφή, αλλά την ώρα που σηκωνόμαστε μετά από μια αποτυχία”- Confucious

Η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, είναι μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας. Χωρίς την αποτυχία δεν έρχεται η ωριμότητα. Ωστόσο, πρέπει να σηκωνόμαστε και να προσπαθούμε ξανά και ξανά, διότι η επιμονή φέρνει την επιτυχία.

 1. “Έχω χάσει περισσότερες από 9000 βολές στην καριέρα μου. Έχω χάσει σχεδόν 300 παιχνίδια. Είκοσι έξι φορές νόμιζα ότι θα πετύχαινα τη βολή που θα μας έδινε τη νίκη και έχασα. Έχω αποτύχει πολλές φορές στη ζωή μου. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πετυχαίνω.”- Michael Jordan

Ακόμη και οι κορυφαίοι παίκτες του μπάσκετ έχουν χάσει. Έτσι, αν έχετε αποτυχίες στη ζωή σας, μην τις αφήσετε να γίνουν τροχοπέδη. Απλά δείτε πώς θα μάθετε από αυτές κάθε μέρα.

 1. “Η βάση του βράχου έγινε το στέρεο θεμέλιο πάνω στο οποίο ξανάκτισα τη ζωή μου” – J.K. Ρόουλινγκ

Η Ρόουλινγκ μόλις είχε βιώσει ένα διαζύγιο όταν έγραψε το πρώτο της βιβλίο. Και, όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη ήταν η επιτυχία της. Ακόμα κι αν νιώθετε ότι δεν βλέπετε φως στο σκοτάδι, απλά να ξέρετε ότι μπορείτε να βρείτε την έξοδο προς το φως.

 1. “Αν θέλετε να πετύχετε μεγαλεία, πάψτε να ζητάτε την άδεια του οποιουδήποτε” – Ανώνυμος.

Δεν χρειάζεστε άδεια από κανέναν για να δημιουργήσετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, οπότε μη ζητάτε την άδεια κανενός. Προχωρήστε τους στόχους σας, και μην αφήνετε κανέναν, ειδικά τον εαυτό σας, να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σας.

 1. “Οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί ώστε να σκεφτούν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, είναι αυτοί που το κάνουν πράξη” – Steve Jobs

Αν οι άνθρωποι μας κοιτάζουν σαν να είμαστε τρελοί, είναι καλό. Μάλλον κάνουμε το σωστό. Ανεξάρτητα από το πόσο υπερβολικά ή απατηλά σας φαίνονται τα όνειρά σας, μην τα εγκαταλείψετε, κυνηγήστε τα. Όλοι οι άλλοι απλώς κάθονται στο περιθώριο και σας κατακρίνουν, ενώ εσείς βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή του μετώπου και μάχεστε!

Διαβάστε επίσης: Πως η Επιλογή Θετικών Λέξεων μπορεί να Αλλάξει τη Ζωή σας

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

 

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook