Έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά,το δέρμα και οι πνεύμονες σας έχουν μια υπέροχη αίσθηση όταν περνάτε χρόνο δίπλα στη θάλασσα;

Αυτό συμβαίνει γιατί το αλάτι που βρίσκεται στο θαλασσινό νερό και στο θαλασσινό αεράκι έχει πολλά οφέλη.

Τον 18ο αιώνα, ανακαλύφθηκε ότι εργάτες  αλατωρυχείου στην Πολωνία είχαν αισθητά καλύτερα ανοσοποιητικό σύστημα, καλύτερη υγεία πνευμόνων, και καθαρότερα ιγμόρεια σε σύγκριση με τις οικογένειές τους. Όταν αυτά τα άτομα εκδήλωναν κάποια λοίμωξη ή ασθένεια, τα συμπτώματά τους ήταν πιο ήπια και ανάρρωναν πολύ γρήγορα.

Αυτό συμβαίνει διότι η καθημερινή εισπνοή αλατιού βελτιώνει τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και ανοσολογική απόκριση.

Η αρχαία αργιουβέρδικη ιατρική βασίστηκε στη θεραπεία με αλάτι για χιλιάδες χρόνια.

Τα καλά νέα είναι ότι δε χρειάζεται να ζείτε δίπλα στη θάλασσα για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας εισπνοέας άλατος  Ιμαλαΐων.

Τι είναι το αλάτι Ιμαλαΐων;

Όπως αναφέρεται και στο όνομά του,το  αλάτι Ιμαλαΐων προέρχεται από αλατωρυχεία του Πουντζάμπ, περιοχή του Πακιστάν, περίπου 300 χλμ από τα Ιμαλάια.

Το αλάτι αποτελείται αποτελείται κυρίως από χλωριούχο νάτριο, αλλά περιέχει επίσης έως και 84 διαφορετικά ιχνοστοιχεία,συμπεριλαμβανομένου του καλίου, μαγνησίου,και ασβεστίου(1).

Παρά το γεγονός ότι το νάτριο έχει μια κακή φήμη, έχεις τις εξής ιδιότητες:

  • Χαλαρώνει τους μυς
  • Διατηρεί τη σωστή ισορροπία των υγρών και βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης
  • Στέλνει ερεθίσματα νευρικό σύστημα
  • Αποτρέψει τη χαμηλή αρτηριακή πίεση

Το αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα, στο μπάνιο, για την απολέπιση σώματος, για εισπνοές, ενώ υπάρχουν και λαπτήρες αλατιού Ιμαλαΐων.

Ιμαλαΐων Αλάτι:6 οφέλη

Μάθετε γιατί θα πρέπει να έχετε έναν εισπνοέα άλατος Ιμαλαΐων.

1. Ενισχύει την ανοσία

Η εισπνοή αλατιού προστατεύει από τη βακτηριακή μόλυνση των αεραγωγών του αναπνευστικού συστήματος και συμβάλει στη θεραπεία τους. Λειτουργεί, επίσης, κατά των μυκήτων και άλλων παθογόνων με την προώθηση της λειτουργίας των φαγοκυττάρων (λευκών αιμοσφαιρίων), ώστε να εξουδετερώσουν τους παθογόνους παράγοντες. Επιπλέον, προωθεί τη χαλάρωση του κεντρικού νευρικού συστήματος και βελτιώνει τη γενική υγεία(2).

2. Καταπραΰνει τη Φλεγμονή

Μελέτες έχουν δείξει ότι η εισπνοή αλατιού μειώνει το οίδημα του βρογχικού βλεννογόνου. Μπορεί να εμποδίσει (ή τουλάχιστον να μείωσει) τη συχνότητα των φλεγμονών της αναπνευστικής οδού, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής του κατώτερου αναπνευστικού
συστήματος, αλλά επίσης οξείες χρόνιες φλεγμονές άνω αεραγωγών, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, και τη ρινική μόλυνση (3). Δρα επίσης και κατά των φλεγμονών και των ερεθισμών που προκαλούνται από το παθητικό κάπνισμα, τα αλλεργιογόνα, και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

3. Καθαρίζει τη Συσσώρευση Βλέννας

Τα μικροσκοπικά μόρια αλατιού που εισπνέονται περιέχουν αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Αυτά τα ιόντα ταξιδεύουν μέσω των κόλπων και εντός της αναπνευστικής οδού, μειώνοντας τη βλέννα και καταστρέφουν τα βακτήρια σχηματίζοντας ιοντικούς δεσμούς με προσμείξεις(4).Τα βακτήρια και η βλέννα αποβάλλονται από το σώμα με φυσικό τρόπο, ανακουφίζοντας από τη συμφόρηση.

4. Αποτοξινώνει

Ο αέρας στις μεγάλες πόλεις είναι γεμάτος από χημικούς ρύπους, όπως νέφος, καπνός, σκόνη, αερομεταφερόμενες χημικές ουσίες και αλλεργιογόνα. Αυτό επιβαρύνει τους πνεύμονές σας και την αναπνευστική οδό. Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς στο άσθμα, βρογχίτιδα, πνευμονία και άλλες αναπνευστικές ασθένειες(5). Βοηθήστε τους πνεύμονές σας με τη χρήση συσκευής εισπνοής αλάτι Ιμαλαΐων τακτικά και να γεμίσει το σπίτι σας με φυτά καθαρισμού αέρα.

5. Βελτιώνει τον ύπνο

Ο ύπνος  όταν έχετε μια λοίμωξη, κάποια αλλεργία, ή φλεγμονή του αναπνευστικού μπορεί να είναι ένας εφιάλτης βήχα, ρηχής αναπνοής, και ροχαλητού. Η χρήση εισπνοέα άλατος Ιμαλαΐων προλαμβάνει και μειώνει αυτά τα συμπτώματα βοηθώντας σας να εξασφαλίσετε την αναγκαία ξεκούραση.

6. Καθαρίζει το μυαλό σας

Με την εκκαθάριση των πνευμόνων σας, η συσκευή εισπνοής άλατος Ιμαλαΐων αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου, ενισχύοτας την πνευματική διαύγεια και την εστίαση. Για να αυξήσετε την εγρήγορση, προσθέστε 1-10 σταγόνες μέντα, ευκάλυπτο ή αιθέριο έλαιο μυρτιάς στο αλάτι και το εισπνεύστε το!

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν Εισπνοέα άλατος Ιμαλαΐων

Μπορείτε να βρείτε μια κεραμική συσκευή εισπνοής αλάτι Ιμαλαΐων στα περισσότερα καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής και σε διαδικτυακά καταστήματα. Προσοχή όμως μη χρησιμοποιήσετε πλαστική συσκευή εισπνοών.

 

Εδώ είναι πώς να το χρησιμοποιήσετε:

  1. Δύο ή τρεις ημέρες πριν από τη χρήση, ξεπλύνετε τη συσκευή εισπνοής με ζεστό νερό της βρύσης και αφήστε το να στεγνώσει τελείως. Μη χρησιμοποιείτε σαπούνι.
  2. Βεβαιωθείτε ότι ο εισπνοέας σας είναι στεγνός και τοποθετήστε μεγάλα κομμάτια αλατιού στην κεραμική συσκευή εισπνοής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Τοποθετήστε το στόμιο εισπνοής στο στόμα σας και να αναπνέετε κανονικά. Αναπνέετε από το στόμα και εκπνέετε από τη μύτη. Πάρτε βαθιές αναπνοές για 15-20 λεπτά καθημερινά.
  4. Για τον καθαρισμό του εσωτερικού και του επιστομίου της συσκευής εισπνοών χρησιμοποιήστε μόνο ζεστό νερό. Μην τη βάζετε στο πλυντήριο πιάτων.
  5. Φυλάξτε τον εισπνοέα σε ένα στεγνό, καθαρό χώρο. Αντικαταστήστε το αλάτι κάθε δύο χρόνια περίπου, ανάλογα με τις ανάγκες.

Χρησιμοποιήστε μια συσκευή εισπνοής αλατιού καθημερινά και θα έχετε καθαρούς πνεύμονες και βελτιωμένη ανοσία. Είναι μια φθηνή, εύκολη και ασφαλής λύση,  που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το καθαρίζετε μεταξύ των χρήσεων.