Ένα απίστευτο κι εύκολο κολπάκι για να διατηρήσετε το χρώμα του αβοκάντο ζωντανό και καταπράσινο!
Εδώ και λίγους μήνες κατάλαβα ότι με το αβοκάντο με συνδέει μια σχέση αγάπης! Αυτό συνέβη όταν συνειδητοποίησα ότι το αβοκάντο χάριζε στα πάντα μια απίστευτη, γεμάτη γεύση. Πέρασα μια μανιώδη περίοδο γευστικών δοκιμών, προσθέτοντας αβοκάντο στα πάντα, από τα πρωινά smoothies, μέχρι τα καθημερινά σνακς και το βραδινό κρασάκι μας.
Εκτός από όλα τα υπέροχα δώρα που προσφέρει το αβοκάντο στον οργανισμό μας, όπως τα υγιή λίπη, οι ίνες, το κάλιο, η βιταμίνη Ε, το φολικό οξύ και οι βιταμίνες Β, το αβοκάντο ενισχύει θρεπτικά κάθε τροφή την οποία συνοδεύει!
Το μοναδικό μου πρόβλημα ήταν ότι μαύριζε πολύ γρήγορα!
Προσπάθησα να βρω τρόπους για να επιμηκύνω την ωριμότητα του αβοκάντο μου και να το βοηθήσω να διατηρήσει εκείνο το καταπληκτικό κίτρινο-πράσινο χρώμα.
Το άφηνα να ωριμάσει με το κουκούτσι, αλλά μετά από μια μέρα το αβοκάντο μου γινόταν καφετί. Δοκίμασα κάθε συμβουλή που μου έδωσαν, τα τύλιξα σε πλαστική μεμβράνη, τα περιέλουσα με χυμό λεμονιού, αλλά κανένα αποτέλεσμα. Μετά από μια – δύο μέρες, το αβοκάντο μου γινόταν καφετί, ενώ εγώ έπρεπε να καθαρίσω εκείνη την περιοχή πριν το καταναλώσω!
Τώρα όμως, βρήκα ένα τέλειο τρικ για να μη μου μαυρίσει το αβοκάντο και το γκουακαμόλε μου!
Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση και τοποθετήστε τα με τη σάρκα να κοιτάει προς τα κάτω σε 12 mm νερό, μέσα σε αεροστεγές δοχείο, κλείστε το καπάκι και βάλτε το δοχείο στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο τα αβοκάντο σας θα παραμείνουν πράσινα για 3 ημέρες.
Είναι τόσο απλό! Και λειτουργεί!
Αποθηκεύσετε και απολαύστε!
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το κολπάκι αφού έχετε κάνει το αβοκάντο σας ένα υπέροχο γουκαμόλε:
- Βάλτε το γουακαμόλε σε αεροστεγές δοχείο, κλείστε καλά και αφαιρέστε όλες τις φυσαλίδες του αέρα.
- Ψεκάστε 12mm χλιαρό νερό στην επιφάνεια του γκουακαμόλε.
- Σφραγίστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
*** Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, απλώς αφαιρέστε το νερό και ανακατέψτε το guacamole για να αποκτήσει την υφή που πρέπει.
Θα ήθελα τώρα να μοιραστώ τη συνταγή γουακαμόλε που ξέρω ότι θα αγαπήσετε!
Συνταγή Γουακαμόλε
Συστατικά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 λαιμ
- ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
- ¼ φλιτζάνι ντοματάκια σε κύβους
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ χαλαπένιο πιπέρι, τριμμένο (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Ξεκινήστε πολτοποιώντας το αβοκάντο στο μίξερ. Μου αρέσει η υφή να είναι κρεμώδης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι ή ένα εργαλείο πουρέ πατάτας για μια πιο παχιά υφή.
- Όσο πολτοποιείτε, προσθέτετε λαιμ, κόλιανδρο και σκόρδο για να τονώσετε τη γεύση.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά, ανακατεύοντας καλά!
- Σερβίρετε και απολαύστε!
Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.