Είναι λογικό να αναρωτιόμαστε πως κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να προσελκύσουν άλλους χωρίς κάποια ιδιαίτερη προπάθεια, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν σας γεμίζουν οι άνθρωποι που έχετε δίπλα σας. Αν και κάποιοι άνθρωποι είναι εξωστρεφής, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα κοινωνικός και αστείος για να αρέσετε στον κόσμο.

Οι άνθρωποι έλκονται προς εσάς όταν δουν ότι είστε καλός ακροατής και ευγενικός . Αυτά τα συναισθήματα θα πρέπει να σας βγαίνουν αβίαστα, γιατί αν προσπαθήστε να προσποιηθείτε ότι είσαστε κάτι που δεν νιώθετε, αργά ή γρήγορα τα προσωπεία θα πέσουν. Παρακάτω σας παραθέτουμε τρόπους για να έλξετε τους ανθρώπους που επιθυμείτε κοντά σας και να γίνεται πιο προσιτός.

Μη φοβάστε να φανείτε ευάλωτοι

Όταν φοβάσται τι θα πουν οι άλλοι για εσάς, είναι πολλοί δύσκολο να έλξετε ανθρώπους στη ζωή σας. Δεν είναι δυνατόν να έρθετε κοντά σε κάποιον αν δεν ανοιχτείτε έστω και λίγο. Προσπαθείστε να είστε τολμηροί και να έχετε αυτοπεποίθηση, αλλά μην προσπαθείσετε να είστε κάποιος που δεν είστε. Στις μέρες μας, που επικρατεί τόση ανασφάλεια, πολλοί άνθρωποι έλκονται από την αυθεντικότητα και γι’άυτό θα πρέπει να είστε αληθινός για να έλξετε τους ανθρώπους.

Να αναφέρεστε στους ανθρώπους με το όνομα τους

Πολλές φορές οι άνθρωποι μας λένε το όνομα τους και πολλές φορές το ξεχνάμε αμέσως. Όταν το κάνετε αυτό, δείχνει πως δεν ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο άτομο. Όταν κάποιος σας πει το όνομα του, χρησιμοποιήστε το στη μεταξύ σας συζήτηση. Εκτός από το ότι δείχνετε ενδιαφέρον προς αυτό το άτομο με αυτόν τον τρόπο, το να αναφέρεται το όνομα κάποιου τον κάνει να αισθάνετε ξεχωριστός και ότι έχει τραβήξει το ενδιαφέρον σας, οπότε είναι πιθανότερο να σας ανοιχτεί και να θελήσει να κάνει παρέα μαζί σας.

Χαμογελάστε

Οι άνθρωποι θα αισθάνονται πολύ άβολα δίπλα σας αν είστε πολύ σοβαροί ή κακόκεφοι. Ωστόσο όλα αυτά θα χαθούν, αν χαμογελάσετε. Το χαμόγελο σας κάνει πιο αρεστό και συμπαθή και διώχνει κάθε συναίσθημα αμηχανίας που μπορεί να υπάρχει, καθώς δείχνει στους άλλους πως έχετε θετική ενέργεια. Επιπλέον, όταν χαμογελάτε, έλκετε ανθρώπους που έχουν την ίδια ενέργεια και θετική διάθεση με εσάς.

Κάντε τις σωστές ερωτήσεις

Οι άνθρωποι νιώθουν εκτίμηση και πως είναι σημαντικοί όταν καταλαβαίνουν ότι κάποιος τους ακούει ενεργά. Ένας τρόπος για να τους το δείξετε είναι να τους κάνετε ερωτήσεις πάνω σε αυτά που μοιράζονται μαζί σας. Αποφύγετε να κοιτάτε συχνά το κινητό σας γιατί δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος.

Γελάστε

Ένα αυθόρμητο γέλιο, λέει πολλά για την αίσθηση του χιούμορ σας. Εάν μπορείτε να κάνετε κάποιον να γελάσει, τότε έχετε σίγουρα κάνει ένα φίλο και αν είστε σε  θέση να αυτοσαρκάζεστε και να  γελάτε με τον εαυτό σας σημαίνει ότι έχετε τον έλεγχο πάνω από τα συναισθήματά σας.

Δώστε την προσοχή σας

Για να έλξετε τους σωστούς ανθρώπους στη ζωή σας, πρέπει να τους δείξετε ότι έχουν σημασία για σας, δίνοντας τους την προσοχή σας. Κοιτάτε τους όταν κουβεντιάζετε μαζί τους και γνέψτε θετικά όταν καταλαβαίνετε αυτά που λένε. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνετε πιο φιλικοί και προσιτοί για τους άλλους

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook