Ποια είναι η έννοια του Ζεν; Είναι τρόπος ύπαρξης και επίσης μια κατάσταση  η οποία περιλαμβάνει την εφαρμογή της στο σώμα και το μυαλό. Η κατανόηση του Ζεν σημαίνει ότι κάποιος είναι σε θέση να δει τη ζωή χωρίς τη παραμόρφωση που δημιουργείται από τις σκέψεις του με την εξάλειψη της ψευδαίσθησης.

Μέσα από την εξάσκησή του Ζεν μπορεί κάποιος να βιώσει την ελευθερία και τη χαρά τού να είναι απλά πλήρης, να είναι ο αληθινός του εαυτός. Ζεν είναι η αφύπνιση στον αληθινό μας εαυτό και η συμπόνια που γεννά η αφύπνιση αυτή.

Όταν ασκούμαστε στο Ζεν επιστρέφουμε στην πραγματικότητα, σε μια αληθινή πνευματική υγεία και σε μια φυσική κατάσταση ύπαρξης.

Ακολουθούν οι 10 τρόποι για να βρείτε Ζεν και να απομακρυνθείτε από το Χάος που Επικρατεί

1.Ξεκινήστε κλείνοντας τα μάτια σας

Ξεκινήστε βρίσκοντας χρόνο για τον εαυτό σας, ξαπλώστε ή καθίστε σε μια αναπαυτική καρέκλα και κλείστε τα μάτια σας. Μόλις το κάνετε αυτό, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τη ζωή σας μέσα από το σκοτάδι. Αυτό είναι το πρώτο βήμα του μακρινού ταξιδιού της εύρεσης του Ζεν.

2.Απλά μετρήστε από το 1 έως το 10

Αυτήν την άσκηση είναι πιθανό να την έχετε ξαναχρησιμοποιήσει και πρίν. Όταν βρίσκεστε σε μια ασχώδη κατάσταση, απλά σταματήστε και μετρήστε από το  1 έως το 10 αργά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να επιβραδύνει την αναπνοή σας, χρησιμοποιώντας ασκήσεις αναπνοής γιόγκα.

3.Οι βαθιές αναπνοές είναι καλές για εσάς

Είστε σε μια αγχωτική κατάσταση; Μην ανησυχείτε, αφιερώστε λίγα λεπτά μακριά από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας, ηρεμήστε, και αρχίστε να παίρνετε βαθιές αργές αναπνοές. Ξεκινήστε με μια μεγάλη εισπνοή από τη μύτη, έτσι ώστε να γεμίσει το στομάχι σας με αέρα από το κάτω προς τα πάνω. Πείτε στον εαυτό σας να χαλαρώσει και στη συνέχεια εκπνεύστε.

Αυτό θα βοηθήσει να βελτιωθεί η συγκέντρωσή σας, να επιβραδύνετε τον καρδιακό ρυθμό σας και θα συμβάλλει στην προσωπική σας ανάπτυξη.

4.Να Γελάτε Πάντοτε

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει μακροζωία . Για να πετύχετε το Ζεν και να αγαπήσετε τον εαυτό σας,χαλαρώσετε, γελάστε και  απασχολήστε τον εαυτό σας με ευχάριστα πράγματα.

5.Γυμνάστε το σώμα σας

Ήρθε η ώρα να πάρετε το ποδήλατό σας και να πάτε στη δουλειά ή να κάνετε τον γύρο της γειτονιάς. Ακόμα καλύτερα, περπατήστε από το σπίτι στον χώρο εργασίας αντί να οδηγήσετε. Αν και η οδήγηση είναι βολική, η εξάσκηση του σώματός σας με το περπάτημα ή το ποδήλατο θα βελτιώσει τη φυσική σας κατάσταση και θα εξαλείψει το στρες από το μυαλό σας.

6. Κάντε Συνήθεια το Πρωινό Ξύπνημα

Υπάρχει μια γνωστή ρήση που λέει: “Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι”  και αυτό μπορείτε να είστε εσείς. Ψάχνετε για κάποιον ήσυχο χρόνο; Το πρωινό ξύπνημα είναι η καλύτερη λύση. Κατά τη διάρκεια αυτής της ήσυχης ώρας, διαλογιστείτε ή να ασκηθείτε.

7.Κάντε μια Παύση

Πάρτε μια παύση από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας και κάντε διαλογισμό. Αυτό θα σας βοηθήσει να γίνεται ένα με το μυαλό σας και θα σας προσφέρει γαλήνη.

8.Απολαύστε μια συγκεκριμένη στιγμή, βάζοντας μια υπενθύμιση

Πολλοί άνθρωποι περνούν από τη ζωή χωρίς να αντιληφθούν την ομορφιά και το μεγαλείο του περιβάλλοντος. Για να το θυμηθείτε, βάλτε μια υπενθύμιση και όταν ενεργοποιηθεί, απλά πάρτε μια στιγμή από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας, βγείτε στο μπαλκόνι και  παρατηρήσε το περιβάλλον.

9.Αρχίστε να Αφήνετε Πράγματα

Κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης μέρα σας, θα πέσετε σε ανθρώπους ή καταστάσεις που θα σας κάνουν να θυμώσετε και θα θολώσουν ή θα διαστρεβλώσουν τη σκέψη σας. Αντί να χαλάσετε τη μέρα σας και να της προσθέσετε  χάος και  θυμό, ξεκινήστε να αφήνετε πίσω σας όλα τα αρνητικά πράγματα.

10.Επιλέξτε το Ζεν

Ξεκινήστε κάθε πράξη με μια σκέψη η οποία στη συνέχεια θα μετατρέπεται σε μια πρόθεση. Προχωρήστε θέτοντας σαφείς και θετικές προθέσεις για να βρείτε το Ζεν στη ζωή σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το σκεφτείτε, να το πείτε και να το εφαρμόσετε.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook