Η ευτυχία δεν έρχεται σε μορφή χαπιού.

Ναι, στις μέρες μας αυτή είναι μια αμφιλεγόμενη δήλωση. Οι γιατροί προσπάθησαν να συνταγογραφήσουν την ευτυχία και έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Ζούμε σε μια κοινωνία που κατακλύζεται από τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά μηνύματα ότι αν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σας … πάρτε ένα χάπι. Αν δεν είστε ευτυχείς – πάρτε ένα χάπι. Κατάθλιψη – πάρτε ένα χάπι. Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Έχετε Στρες; Πάρτε ένα χάπι. Προσπαθούμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας, βάζοντάς στον σε μια λήθη χρησιμοποιώντας χάπια με ένα ευρύ φάσμα των παρενεργειών που μπορεί να είναι καταστροφικές.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν καταναλώνετε αρκετά χάπια ή τα σωστά χάπια. Τα ίδια τα χάπια επιδεινώνουν το αρχικό πρόβλημα. Η φαρμακευτική αγωγή δεν διορθώνει τη δυστυχία. Αυτό που κάνει είναι να σας επιτρέψει να θάψετε τα προβλήματα σας και να μην ασχοληθείτε μαζί τους για την περίοδο που λαμβάνετε την αγωγή. Νιώθετε καλύτερα προσωρινά; Σίγουρα. Αλλά μόλις παραλείψετε κάποιες δόσεις επιστρέφετε πίσω εκεί από όπου ξεκινήσατε, μόνο που τώρα με ένα ελαφρώς πιο τοξικό σώμα. Πολλά από αυτά τα φάρμακα μπορεί να είναι εθιστικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στη συνέχεια.

Αν τα μαγικά χάπια δεν είναι η λύση, τότε ποια είναι;

Η Αλλαγή.

Εάν δεν είστε ευτυχισμένοι αυτό είναι ένα μήνυμα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στη ζωή σας. Δεν είναι εύκολο να ρίξουμε μια πραγματικά καλή ματιά στο σκληρό κόσμο μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι κάτι απλά δεν πάει καλά. Μπορεί να είναι μια πεποίθηση, μια συμπεριφορά, η δουλειά που σας κάνει δυστυχισμένους, η κατάσταση διαβίωσής σας, ακόμα και σχέσεις σας.

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να υπεραναλύουν τα πράγματα, να μένουν σε αυτά, να τα σκέφτονται και να τα ξανασκέφτονται και σε όλο αυτό το διάστημα που μένουν συναισθηματικά και κυριολεκτικά στάσιμοι. Το να νιώθεις εγκλωβισμένος είναι ένα απαίσιο συναίσθημα. Είναι ο λόγος που πολλοί καταφεύγουν σε κάποιον γιατρό με απώτερο σκοπό να τους συνταγογραφήσει κάποιο χάπι που θα τους ηρεμήσει.

Πώς μπορείτε να απεγκλωβιστείτε;

Πρώτα απ ‘όλα θα πρέπει να έχετε το μυαλό σας καθαρό όταν παίρνετε αποφάσεις που θα

αλλάξουν τη ζωή σας. Τα φάρμακα που σας αλλάζουν τη διάθεση, δε σας επιτρέπουν να έχετε διαύγεια. Μόλις καθαρίσετε το μυαλό σας, μπορείτε σαφής, τότε ήρθε η ώρα να δεσμευτούν για την αλλαγή. Ρωτήστε τον εαυτό σας και να είστε ειλικρινείς : “ Τι θα με έκανε ευτυχισμένο;” “Τι πρέπει να κάνω για να φτάσω εκεί;”

Η αλλαγή μπορεί να είναι οδυνηρή, αλλά όπως και όταν ξεκολλάτε ένα χανσαπλάστ, όσο πιο αργά το κάνετε το πιο οδυνηρό είναι. Μόλις όμως το αφαιρέσετε πλήρως, η πραγματική διαδικασία της επούλωσης μπορεί να ξεκινήσει.

Διαβάστε επίσης: Θεραπεύστε το Άγχος με Έλαιο Λεβάντας και Αποφύγετε τις Επικίνδυνες Ουσίες που βρίσκονται στα Αντικαταθλιπτικά

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook