Στον σύγχρονο και προηγμένο κόσμο μας  τουλάχιστον 350 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από κάποια μορφή κατάθλιψης, δηλαδή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το πρόβλημα επιδεινώνεται συνεχώς, οπότε οι ειδικοί αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να αντιμετωπίσουν αυτό το καίριο ζήτημα. Τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να κάνουν θαύματα, ωστόσο γεμίζουν τοξίνες τον οργανισμό μας και προκαλούν εθισμό, επιδεινώνουν τυχόν προβλήματα υγείας και άλλες ψυχικές καταστάσεις. Η κατάθλιψη προκαλείται, συνήθως, από ανισορροπία χημικών ουσιών στον εγκέφαλο. Τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να θεραπεύσουν αυτές τις ανισορροπίες, αλλά έχουν παρενέργειες, όπως ναυτία, αύξηση βάρους, αϋπνία, ξηροστομία και θολή όραση. Για μερικούς ανθρώπους οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ελάχιστες και σχεδόν απούσες, αλλά για άλλους οι παρενέργειες μπορεί να είναι εξίσου φρικτές με την κατάθλιψη. Πολλοί από αυτούς αναζητούν ένα νέο είδος θεραπείας, το οποίο μπορεί να τους θεραπεύσει χωρίς να προκαλέσει περαιτέρω παρενέργειες.

Μια νέα εναλλακτική για τα αντικαταθλιπτικά!

Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις, υπάρχει  ένα φυσικό φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, ίσως πιο αποτελεσματικά από τα αντικαταθλιπτικά που γνωρίζαμε έως σήμερα. Αυτό το νέο θαύμα είναι το μαγνήσιο (1). Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο και σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες 248 mg μαγνησίου καθημερινά μπορούν να αναστρέψουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Χάρη στην αύξηση της τιμής των φαρμάκων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να τα αγοράσουν. Η φαρμακευτική αγωγή για την κατάθλιψη μπορεί να είναι εξαιρετικά κοστοβόρα, από 30 ευρώ έως 200ευρώ το μήνα. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί αρκετά. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτές τις αυξήσεις, οπότε αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Κι όμως μια από της πιο σημαντικές ανακαλύψεις της επιστήμης είναι αυτή του μαγνησίου και των ιδιοτήτων του, που ανακουφίζουν από την κατάθλιψη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το μαγνήσιο είναι μια αποτελεσματική λύση στη θεραπεία της κατάθλιψης και την εξάλειψη των παρενεργειών, ενώ είναι ασφαλέστερο και πιο οικονομικό από άλλες συνταγογραφούμενες θεραπείες.

Διαβάστε επίσης: Λάδι Μαγνησίου: Μάθετε γιατί Πρέπει να το Απλώνετε Καθημερινά στο Σώμα σας & Πως να το Φτιάξετε!

Πως μπορούμε να πάρουμε μαγνήσιο!

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που περιέχουν μαγνήσιο όπως το σπανάκι, οι σπόροι κολοκύθας, η μαύρη σοκολάτα και τα αμύγδαλα. Καθεμία από αυτές τις τροφές περιέχει τουλάχιστον 75 mg μαγνήσιο ανά μερίδα, οπότε μπορεί κανείς να λαμβάνει 3-4 μερίδες και να υπολογίζει την Σ.Η.Π. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να αγοράσουμε από το φαρμακείο συμπλήρωμα μαγνησίου.


Μια καθημερινή δόση μαγνησίου συμβάλει στη βελτίωση της ψυχικής και της σωματικής μας υγείας. Δε συμβάλλει μόνο στην κατάθλιψη, αλλά και σε πολλές άλλες καταστάσεις. Το μαγνήσιο είναι εξαιρετικό για την υγεία του εγκεφάλου, των νεφρών και της καρδιάς. Όσον αφορά τη φυσική θεραπεία, μπορεί κανείς να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα σε ετήσια βάση και να θεραπευτεί χωρίς όλα εκείνα τα χημικά συστατικά και τις παρενέργειες. Εννοείται, ότι μια φυσική λύση όπως το μαγνήσιο κάνει καλό στον οργανισμό, το σώμα και την τσέπη μας.

Δοκιμάστε το μαγνήσιο! Είναι ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε για τις υπέροχες ιδιότητές του! – Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί αργότερα!

Διαβάστε επίσης: 00Ρόφημα Μαγνησίου: Ποιά είναι τα Οφέλη που Προσφέρει στην Υγεία & πως να το Φτιάξετε

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.